Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iedere bezoeker Formule 1 in Zandvoort heeft tribunestoeltje

Iedere bezoeker Formule 1 in Zandvoort heeft tribunestoeltje

ZANDVOORT (ANP) - De organisatie van de Formule 1-race in Zandvoort doet er naar eigen zeggen alles aan het evenement begin september volgens de coronaregels te laten verlopen. Niemand komt binnen zonder een bewijs van vaccinatie of negatieve coronatest, zo stelt de organisatie. Ook heeft iedere bezoeker een toegewezen stoeltje op de tribune en zien suppoosten erop toe dat bezoekers de regels respecteren.

"Buiten de poort hanteren we de RIVM-richtlijnen, maar op het terrein is geen sprake meer van de 1,5 meterregel. Wij zien wel een verantwoordelijkheid om al onze gasten zo goed mogelijk te informeren om elkaar de ruimte geven", zegt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix. "We zorgen voor spreiding op de tribunes en wijzen erop gebruik te maken van de tribuneplaatsen die iedereen heeft toegewezen gekregen."

"Wij zien het ook als onze plicht dat het evenement ordentelijk verloopt", aldus de woordvoerder. "Zo zijn er geen televisieschermen in de hospitalityruimten waar mensen kunnen samendrommen. Wie naar racende auto's wil kijken, moet naar buiten en plaatsnemen op de tribune. We hebben ook extra mensen in dienst genomen die de bezoekers wijzen op de regels en aanwijzingen geven. Er treden ook geen artiesten op."

Dagelijks 70.000 mensen welkom

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts twee derde van het beoogde aantal toeschouwers de drie racedagen op het circuit van Zandvoort bezoeken. Er waren 100.000 toegangskaarten per dag verkocht. Een kleine 70.000 mensen is nu dagelijks welkom. Het Formule 1-weekeinde omvat op 3 september de vrije trainingen, op 4 september de kwalificatierace en op 5 september de race.

De organisatie maakt gebruik van de CoronaCheck-app voor toegang. "Bij alle bezoekers wordt de QR-code gecheckt. Tickethouders die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten een testafspraak maken via Testen voor Toegang. Dat kan alleen in de omgeving waar iemand woont en daarvoor krijgen onze kaarthouders een voorrangscode per e-mail. In Zandvoort zelf worden geen tests gepland voor tickethouders die één dag komen. Voor bezoekers die in Zandvoort verblijven en het evenement op meerdere dagen bezoeken, bouwen we samen met Testen voor Toegang een tijdelijke testlocatie in Zandvoort."

Waar die tijdelijke testlocatie komt te staan en hoeveel tests daar per dag kunnen worden afgenomen, kan een woordvoerder van Stichting Open Nederland - dat het Testen voor Toegang organiseert - nog niet zeggen. De testlocatie is alleen te gebruiken door bezoekers van het Formule 1-weekeinde.

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

1 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

2 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

2 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

4 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

5 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

6 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

7 uur geleden