Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ID&T zet kort geding tegen overheid door ondanks coronasteun

ID&T zet kort geding tegen overheid door ondanks coronasteun

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator ID&T zet een eerder aangekondigd kort geding tegen de overheid door, ondanks het feit dat het kabinet 135 miljoen euro extra uittrekt voor steun aan de evenementensector. De steun komt er nu de coronamaatregelen afgelopen weekend onverwacht weer aangescherpt werden. ID&T is blij met de extra coronasteun maar "het voelt als een pleister voor het bloeden", zo stelt de organisator van onder meer Mysteryland en Awakenings.

Met de 'nieuwe' steun kunnen organisatoren een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen, ook wordt de termijn om een aanvraag in te dienen uitgebreid. De sector had om extra steun gevraagd nadat demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge vrijdag hadden bekendgemaakt dat meerdaagse evenementen voorlopig niet meer worden gehouden en dat bezoekers van een evenement moeten zitten.

"We zijn blij dat de overheid inziet dat een internationaal toonaangevende branche zonder 100 procent steun ten dode is opgeschreven. Dit voelt echter als een pleister voor het bloeden, het aan- en uitzetten van de branche is funest voor onze gehele keten van leverancier, artiesten, locaties", aldus de zegsvrouw van ID&T. "Tot slot, een maatschappelijk punt: we hopen dat de overheid inziet dat de huidige situatie voor jonge mensen niet meer houdbaar is en we doen een oproep deze belangrijke groep binnen de samenleving ruimte te geven om zichzelf te kunnen ontwikkelen zoals dat ook met de generaties daarvoor is gebeurd. Wat ons betreft kan dat door professionele evenementen die binnen de gestelde kaders van Fieldlab veilig worden georganiseerd."

"Het is een disproportioneel besluit", zei ID&T-directeur Ritty van Straalen eerder. In het kort geding eist de organisator een duidelijk besluit van de overheid: het laten doorgaan van festivals onder Fieldlab-voorwaarden of dat de overheid volledige financiƫle verantwoordelijkheid neemt.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

1 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

1 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

1 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

4 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

4 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

5 uur geleden