Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Identiteitsfraude met slachtoffers ingestorte flat VS

Identiteitsfraude met slachtoffers ingestorte flat VS

SURFSIDE (ANP/AFP) - De persoonlijke gegevens van slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside zijn gebruikt voor identiteitsfraude. De politie in Florida arresteerde woensdag drie verdachten die creditcards aanvroegen met de identiteit van vijf dodelijke slachtoffers en twee overlevenden van de ramp. De oplichters wisten zo zeker 45.000 dollar (ruim 38.000 euro) buit te maken.

Het zou gaan om 'zeer professionele fraudeurs', vertelde Katherine Fernandez Rundle, openbaar aanklager in Miami-Dade County, woensdag tijdens een persconferentie. De oplichters gebruikten paspoorten van bewoners van het appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida). Dat gebouw stortte door nog onbekende oorzaak eind juni in, waarna 98 mensen om het leven kwamen. Wekenlang werd er tussen het puin tevergeefs gezocht naar overlevenden.

De zaak kwam aan het licht toen het een van de nabestaanden begin juli opviel dat er geknoeid werd met de bankrekening van een dodelijk slachtoffer, waarna de politie een onderzoek instelde. "Wat een tragedie dat mensen proberen deze situatie uit te buiten", vertelde burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County, die dagelijks bij het complex aanwezig was toen er tussen het puin gezocht werd naar slachtoffers.

De oplichters kochten onder meer schoenen en luxe handtassen met de aangevraagde creditcards. Ze worden beschuldigd van fraude, identiteitsdiefstal en valsheid in geschrifte.

Meer uit Buitenland

EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

13 minuten geleden
Experts: oorlog Oekraïne veroorzaakt 150 miljoen ton CO2-uitstoot

DUBAI (ANP/AFP) - De oorlog tussen Rusland en Oekraïne die sinds vorig jaar februari aan de gang is, heeft ongeveer 150 miljoen ton aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Dat is meer dan de jaarlijkse uitstoot van een land als België, zei een Oekraïense onderminister maandag op de klimaattop in Dubai.

1 uur geleden
Passagiers al dagen vast op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Door plotseling winterweer afgelopen weekend met veel sneeuw zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen op X dat hun beloofde verdere vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

1 uur geleden
Media: Poetin deze week naar Saudi-Arabië en VAE

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin brengt volgens Russische media deze week nog een bezoek aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Poetin gaat weinig naar het buitenland sinds Russische strijdkrachten buurland Oekraïne binnenvielen begin 2022.

2 uur geleden
Hamas ontkent verkrachtingen bij aanval van 7 oktober

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Hamas ontkent vrouwen te hebben verkracht bij de aanval van 7 oktober op Israël. De beweging noemt de aantijgingen van Israëlische kant over seksueel geweld "leugens".

3 uur geleden
Palestijns persbureau: 50 doden bij Israëlische aanval op scholen

RAMALLAH (ANP/RTR) - Bij Israëlische aanvallen op het noorden van de Gazastrook zijn volgens het Palestijnse persbureau WAFA vijftig mensen gedood. De Israëlische bombardementen zijn volgens WAFA uitgevoerd op twee scholen. Het bericht kan niet worden geverifieerd.

3 uur geleden
Turkije fel tegen jacht Israël op Hamas in buitenland

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije waarschuwt voor ernstige gevolgen als Israël probeert Hamasleden in het buitenland aan te pakken. De Turkse regering reageert op berichten dat Israël jacht maakt op Hamasleden die buiten de Palestijnse gebieden wonen, bijvoorbeeld in Turkije.

4 uur geleden