Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

NEW YORK (ANP) - De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van wereldhit Smells Like Teen Spirit uit 1991 is zondag geveild voor vijf miljoen dollar, omgerekend ruim 4,7 miljoen euro. Vooraf werd verwacht dat de blauwe Fender Mustang een bedrag van zo'n 800.000 dollar op zou brengen. Een ander item van Cobain, zijn Dodge Dart uit 1965 bracht 375.000 dollar op, meldt Julien's Auction, dat de veiling verzorgde. De opbrengst gaat voor een deel naar een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Op de veiling werden ook talloze items van andere beroemdheden verkocht. Een akoestische gitaar van countryzanger Johnny Cash ging voor 437.500 dollar naar de hoogste bieder. Niet eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een gitaar van Cash, stelt het veilinghuis. Ook enkele spullen van Madonna gingen onder de hamer. Zo bracht de op Marilyn Monroe geïnspireerde jurk uit de videoclip van Material Girl 287.500 dollar op en werd een zwarte zijden jurk die ze in een video op Instagram droeg geveild voor 21.875 dollar. De door Bruce Springsteen handgeschreven songtekst van Born to Run bracht 44.800 dollar op.

In totaal werden 1300 items geveild. Het driedaagse Music Icons Auction Event, gehouden in Hard Rock Cafe New York, bracht in totaal bijna 15 miljoen dollar op.

Meer uit Buitenland

Verdachten aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

MOSKOU (ANP/RTR) - Twee van de verdachten die vastzitten vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week zijn in beroep gegaan tegen hun voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.

8 minuten geleden
Polen doet invallen bij Russisch spionnennetwerk

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse veiligheidsdiensten hebben een reeks invallen gedaan bij een Russisch spionnennetwerk. Voor deze actie werkten de Polen samen met Tsjechië, waar woensdag een pro-Russisch propagandanetwerk werd opgerold.

47 minuten geleden
Meer dan 1500 doden door bendegeweld Haïti 

GENÈVE (ANP/RTR) - Bendegeweld heeft dit jaar in Haïti al meer dan 1500 mensen het leven gekost, meldt het VN-Mensenrechtenkantoor. Het roept op tot onmiddellijke actie tegen de situatie die steeds verder uit de hand loopt.

59 minuten geleden
Belgische cipiers gaan staken uit onvrede over overbevolking

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Belgische gevangenbewaarders gaan uit onvrede over de overvolle gevangenissen opnieuw staken. Ditmaal tot nader order, hebben de vakbonden aangekondigd na stukgelopen overleg met de regering.

1 uur geleden
Duits OM onderzoekt chauffeur Flixbus na ongeval bij Leipzig

LEIZPIG (ANP/DPA) - Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de chauffeur van de bus die woensdag van de weg raakte in de buurt van Leipzig. De 62-jarige man wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en lichamelijk letsel door nalatigheid.

1 uur geleden
Letse buitenlandminister treedt af om schandaal met privévluchten

RIGA (ANP/RTR) - De Letse buitenlandminister Krisjanis Karins treedt af, melden Letse media. Hij wordt al maanden geplaagd door een schandaal rond het gebruik van privévluchten in zijn tijd als premier en vorige week kondigde het Openbaar Ministerie aan dat het een onderzoek opent naar mogelijke "verspilling van belastinggeld".

1 uur geleden
Poetin belt met Afrikaanse leiders om banden aan te halen

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag telefonisch overlegd met zijn Zuid-Afrikaanse collega Cyril Ramaphosa. Eerder deze week telefoneerde hij al met leiders van Mali, Niger en Congo. Moskou wil de banden met Afrikaanse landen aanhalen en profileert Rusland als vriendelijk land zonder koloniaal verleden in Afrika.

2 uur geleden