Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

NEW YORK (ANP) - De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van wereldhit Smells Like Teen Spirit uit 1991 is zondag geveild voor vijf miljoen dollar, omgerekend ruim 4,7 miljoen euro. Vooraf werd verwacht dat de blauwe Fender Mustang een bedrag van zo'n 800.000 dollar op zou brengen. Een ander item van Cobain, zijn Dodge Dart uit 1965 bracht 375.000 dollar op, meldt Julien's Auction, dat de veiling verzorgde. De opbrengst gaat voor een deel naar een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Op de veiling werden ook talloze items van andere beroemdheden verkocht. Een akoestische gitaar van countryzanger Johnny Cash ging voor 437.500 dollar naar de hoogste bieder. Niet eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een gitaar van Cash, stelt het veilinghuis. Ook enkele spullen van Madonna gingen onder de hamer. Zo bracht de op Marilyn Monroe geïnspireerde jurk uit de videoclip van Material Girl 287.500 dollar op en werd een zwarte zijden jurk die ze in een video op Instagram droeg geveild voor 21.875 dollar. De door Bruce Springsteen handgeschreven songtekst van Born to Run bracht 44.800 dollar op.

In totaal werden 1300 items geveild. Het driedaagse Music Icons Auction Event, gehouden in Hard Rock Cafe New York, bracht in totaal bijna 15 miljoen dollar op.

Meer uit Buitenland

Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen

MINSK (ANP/RTR) - De Russische bondgenoot Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen op militaire doelen. Zonder enig bewijs te leveren, stelt de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko dat dat drie dagen geleden is gebeurd.

5 minuten geleden
Uitbraak Afrikaanse varkenspest in Duitse deelstaat Nedersaksen

BERLIJN (ANP/DPA) - Op een varkensboerderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het gaat om een boerderij in het district Emsland, bij de grens met Nederland.

3 uur geleden
Pro-Russische separatisten: Lisitsjansk is volledig omsingeld

LISITSJANSK (ANP/AFP) - Pro-Russische separatisten beweren de strategisch gelegen Oost-Oekraïense stad Lisitsjansk "volledig" omsingeld te hebben, meldt het Russische staatspersbureau TASS. Oekraïne spreekt de beweringen tegen. Lisitsjansk is de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne.

4 uur geleden
Misbruikschandaal: oppositie wil cultuuromslag in Brits parlement

LONDEN (ANP/DPA) - De oppositie in het Britse parlement heeft opgeroepen tot een cultuuromslag, na nieuwe beschuldigingen rond seksueel onaanvaardbaar gedrag, dit keer tegen het vooraanstaand Brits conservatief parlementslid Chris Pincher. De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson schorste Pincher. Hij zou twee mannen hebben betast terwijl hij dronken was.

4 uur geleden
Schip bij Hongkong breekt in tweeën, 27 crewleden vermist

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - Tientallen crewleden worden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Volgens de autoriteiten was de schipbreuk het gevolg van zware weersomstandigheden door de tropische storm Chaba.

4 uur geleden
Chauffeur truck met dode migranten wist niet af van kapotte airco

SAN ANTONIO (ANP) - De vermoedelijke chauffeur van een vrachtwagen in Texas waarin maandag tientallen dode migranten werden aangetroffen, wist niet dat de airconditioning in de laadruimte waar de migranten zich ophielden kapot was. Een helper van de man heeft dat gezegd tegen een informant van de Amerikaanse immigratiedienst ICE en de lokale politie, staat in federale rechtbankpapieren.

5 uur geleden
Britse inlichtingendiensten: Rusland komt 'moderne wapens' tekort

LONDEN (ANP/DPA) - Rusland heeft bijna geen "moderne wapens" meer over om te gebruiken in de oorlog tegen Oekraïne, beweren de inlichtingendiensten van het Britse ministerie van Defensie zaterdag in hun meest recente update.

6 uur geleden