Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IBM omlaag op Wall Street om tegenslag in kwartaalcijfers

IBM omlaag op Wall Street om tegenslag in kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Technologieconcern IBM was donderdag een grote verliezer bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers schrokken van het nieuws van de daling van het aantal orders voor IBM's onderdeel dat IT-systemen voor andere bedrijven beheert. Die tegenslag deed een stevige omzetstijging bij activiteiten voor cloudsoftware afgelopen kwartaal bijna helemaal teniet. Wall Street verwerkt sowieso weer veel kwartaalcijfers van grote bedrijven. Ook fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft een kijkje in de boeken gegeven.

IBM verloor in de eerste handelsminuten ruim 6 procent. Het bedrijf is van plan zijn diensten voor het beheer van relatief oude IT-systemen volgende maand af te splitsen om zich volledig op de cloud te richten. Uit onzekerheid over die verandering wachtten klanten af met het plaatsen van nieuwe opdrachten, verklaart het bedrijf.

Tesla heeft in het voorbije kwartaal een recordwinst geboekt. Het Amerikaanse concern leverde nog nooit zoveel auto's af als in de maanden juli, augustus en september, ondanks de wereldwijde chiptekorten. Het nettoresultaat viel mede daardoor bijna vijf keer hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel noteerde kort na de openingsbel 1,1 procent in de plus.

Uitkeringsaanvragen

De belangrijkste graadmeters op de Amerikaanse beurzen gingen omlaag. De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent lager op 35.511 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4527 punten. Techbeurs Nasdaq steeg een fractie tot 15.127 punten.

De markt reageerde ook op nieuwe cijfers uit de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Te midden van de vele kwartaalcijfers van bedrijven speelden eerdere zorgen over de hoge inflatie ook weer wat op. Daarnaast wordt het sentiment gedrukt door de zorgen over het Chinese vastgoedconcern Evergrande.

AT&T

AT&T, het moederbedrijf van onder meer videostreamingdienst HBO Max en betaalzender HBO, ging na cijfers 0,9 procent omlaag. American Airlines (plus 1,5 procent) zag zijn verliezen op zijn beurt wat lager uitvallen dan alom verwacht. Maar de luchtvaartmaatschappij waarschuwde ook voor oplopende kosten. Beleggers verwerkten verder onder meer de kwartaalberichten van casinobedrijf Las Vegas Sands (min 2 procent), verfconcern PPG (min 0,7 procent) en spoorwegbedrijf CSX (plus 3,3 procent)

De euro was 1,1644 dollar waard, evenveel als een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 82,77 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 84,94 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Mercedes-Benz en moederbedrijf Peugeot investeren in accumaker

WOBURN (ANP) - Autoproducenten Mercedes-Benz en Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Peugeot, Fiat, Opel en Chrysler, hebben geld gestoken in het Amerikaanse accubedrijf Factorial Energy. Daarmee gaan de Europese bedrijven de Zuid-Koreaanse branchegenoten Hyundai en Kia achterna, die al eerder een samenwerkingsverband sloten.

14 minuten geleden
Aanstaande bondskanselier Duitsland hint op ingrepen om inflatie

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regering moet mogelijk actie ondernemen als de huidige hoge inflatie niet afneemt. Dat zei de aankomend bondskanselier van Duitsland Olaf Scholz in een interview met Bild TV. Bij een hoge inflatie neemt onder meer de koopkracht af, aangezien je minder kunt met je euro. Dat is zeker het geval als de lonen minder hard stijgen dan de inflatie. Door de hogere prijzen zijn consumenten ook minder vaak geneigd om bijvoorbeeld grote aankopen te doen.

30 minuten geleden
Powell: Fed kijkt naar sneller afbouwen coronasteun

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve kijkt of de coronasteun sneller moet worden afgebouwd nu de inflatie hardnekkiger blijkt te zijn dan eerder verwacht. Dat zei voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank tijdens een getuigenis in de Amerikaanse Senaat.

31 minuten geleden
Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

DEN HAAG (ANP) - Bord- en gezelschapsspelletjes maar ook knutselspeelgoed zijn dit jaar erg in trek als sinterklaascadeau. Dat laten speelgoedverkopers zoals Lobbes.nl, webwinkel bol.com, budgetketen Action, drogisterij- en speelgoedverkoper Kruidvat en onlinewarenhuis Wehkamp weten. Consumenten lijken erop in te spelen meer thuis te moeten zitten, nu restaurants en culturele instellingen de komende tijd al om 17.00 uur moeten sluiten.

1 uur geleden
Coronavrees drukt stemming beurzen, Heineken sterkste daler AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het sentiment op de Europese beurzen was dinsdag negatief. Vooral de zorgen over de nieuwe Omikron-coronavariant, waartegen de huidige vaccins mogelijk minder goed werken, zorgde voor een bedrukte stemming. Zo ging de olieprijs hard onderuit, mogelijk voorsorterend op een mindere vraag. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler in de AEX-index in Amsterdam met een verlies van bijna 6 procent.

1 uur geleden
Instemmende reacties in Kamer op sluiting Onyx-centrale

DEN HAAG (ANP) - De sluiting van de Onyx-kolencentrale in Rotterdam met behulp van een overheidssubsidie van ruim 200 miljoen euro krijgt overwegend instemmende reacties vanuit de Tweede Kamer. Wel zijn er bij verschillende partijen zorgen om werknemers van de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte.

1 uur geleden
Sanering Vestia afgerond, lening van overheid omgezet in gift

ROTTERDAM (ANP) - Met het omzetten van een miljoenenlening van de overheid in een gift is de sanering van woningcorporatie Vestia afgerond. Het nog altijd noodlijdende Vestia kon de lening van 694 miljoen euro niet terugbetalen en voldoet nog altijd niet aan de voorwaarden en verplichtingen uit het saneringsbesluit van 2012. Daarom wordt de corporatie opgeknipt in drie├źn, werd al eerder bekendgemaakt.

1 uur geleden