Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IBM omlaag op Wall Street om tegenslag in kwartaalcijfers

IBM omlaag op Wall Street om tegenslag in kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Technologieconcern IBM was donderdag een grote verliezer bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers schrokken van het nieuws van de daling van het aantal orders voor IBM's onderdeel dat IT-systemen voor andere bedrijven beheert. Die tegenslag deed een stevige omzetstijging bij activiteiten voor cloudsoftware afgelopen kwartaal bijna helemaal teniet. Wall Street verwerkt sowieso weer veel kwartaalcijfers van grote bedrijven. Ook fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft een kijkje in de boeken gegeven.

IBM verloor in de eerste handelsminuten ruim 6 procent. Het bedrijf is van plan zijn diensten voor het beheer van relatief oude IT-systemen volgende maand af te splitsen om zich volledig op de cloud te richten. Uit onzekerheid over die verandering wachtten klanten af met het plaatsen van nieuwe opdrachten, verklaart het bedrijf.

Tesla heeft in het voorbije kwartaal een recordwinst geboekt. Het Amerikaanse concern leverde nog nooit zoveel auto's af als in de maanden juli, augustus en september, ondanks de wereldwijde chiptekorten. Het nettoresultaat viel mede daardoor bijna vijf keer hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel noteerde kort na de openingsbel 1,1 procent in de plus.

Uitkeringsaanvragen

De belangrijkste graadmeters op de Amerikaanse beurzen gingen omlaag. De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent lager op 35.511 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4527 punten. Techbeurs Nasdaq steeg een fractie tot 15.127 punten.

De markt reageerde ook op nieuwe cijfers uit de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Te midden van de vele kwartaalcijfers van bedrijven speelden eerdere zorgen over de hoge inflatie ook weer wat op. Daarnaast wordt het sentiment gedrukt door de zorgen over het Chinese vastgoedconcern Evergrande.

AT&T

AT&T, het moederbedrijf van onder meer videostreamingdienst HBO Max en betaalzender HBO, ging na cijfers 0,9 procent omlaag. American Airlines (plus 1,5 procent) zag zijn verliezen op zijn beurt wat lager uitvallen dan alom verwacht. Maar de luchtvaartmaatschappij waarschuwde ook voor oplopende kosten. Beleggers verwerkten verder onder meer de kwartaalberichten van casinobedrijf Las Vegas Sands (min 2 procent), verfconcern PPG (min 0,7 procent) en spoorwegbedrijf CSX (plus 3,3 procent)

De euro was 1,1644 dollar waard, evenveel als een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 82,77 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 84,94 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Online afrekenen sneller door nieuwe functie iDEAL

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders kunnen vanaf maandag een profiel aanmaken bij betaalsysteem iDEAL om te gebruiken bij webwinkels. Daarmee kunnen consumenten sneller en veiliger onlineaankopen doen, is het idee. De gegevens van consumenten worden in het iDEAL-systeem opgeslagen en niet meer los bij iedere webwinkel. Gegevens worden alleen gedeeld als de consument daarmee instemt, stelt iDEAL.

2 uur geleden
Online afrekenen sneller door nieuwe functie iDEAL

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders kunnen vanaf maandag een profiel aanmaken bij betaalsysteem iDEAL om te gebruiken bij webwinkels. Daarmee kunnen consumenten sneller en veiliger onlineaankopen doen, is het idee. De gegevens van consumenten worden in het iDEAL-systeem opgeslagen en niet meer los bij iedere webwinkel. Gegevens worden alleen gedeeld als de consument daarmee instemt, stelt iDEAL.

5 uur geleden
Aandacht voor energie en kwartaalcijfers in nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Prijzen voor olie en gas zullen in de eerste dagen van de nieuwe beursweek veel aandacht krijgen. Iran voerde dit weekend vanaf eigen grondgebied een grotendeels afgeslagen aanval met drones en raketten uit op Israël, wat de angst aanwakkert voor een groot conflict in het Midden-Oosten. Dat jaagt doorgaans ook de energieprijzen op.

11 uur geleden
Na Iraanse aanval nog hogere benzineprijzen verwacht

AMSTERDAM (ANP) - De directe Iraanse aanval op Israël van dit weekend belooft de olieprijzen op te drijven, en daarmee de pijn voor automobilisten aan de pomp te vergroten. Energiemarkten zijn erg gevoelig voor spanningen in het Midden-Oosten, die de toevoer uit olierijke landen kunnen belemmeren. Daarnaast kaapten Iraanse militairen zaterdag een schip in de voor energiemarkten belangrijke Straat van Hormuz, zegt energie-analist Hans van Cleef van adviesbedrijf Publieke Zaken.

13 uur geleden
Beurs Tel Aviv licht lager na door Israël afgeslagen aanval Iran

TEL AVIV (ANP) - De aandelenbeurs van Tel Aviv is zondag met een klein verlies geopend, na de afgeslagen aanval met drones en raketten van Iran op Israël. De belangrijkste graadmeter, de TA-35, stond na enkele minuten een fractie lager.

18 uur geleden
Drones straks volop ingezet als taxi, overheden aan zet

AMSTERDAM (ANP) - Een vliegende taxi of een pakketje dat via een drone bij je thuis wordt bezorgd is over enkele jaren waarschijnlijk heel normaal, voorspelt Nynke Lipsius, directeur van de Amsterdam Drone Week (ADW). De techniek is er volgens haar, evenals het gros van de wetgeving. Nu moeten provincies en gemeenten nadenken over de inzet ervan.

20 uur geleden
Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

1 dag geleden