Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IBM en American Express stijgen op onrustig Wall Street

IBM en American Express stijgen op onrustig Wall Street

NEW YORK (ANP) - Technologieconcern IBM en creditcardmaatschappij American Express behoorden dinsdag tot de stijgers op de beurzen in New York. Beide bedrijven kwamen met beter dan verwachte resultaten. Ook veel andere grote ondernemingen gaven een kijkje in de boeken. De stemming op de Amerikaanse markten bleef echter onrustig door de onzekerheid over de toekomstige rentestappen van de Federal Reserve. Ook de spanningen in Oekraïne vanwege een mogelijke inval door Rusland hielden de gemoederen bezig.

De Fed is dinsdag begonnen aan zijn tweedaagse rentevergadering en zal de uitkomsten woensdag bekendmaken. De Amerikaanse centrale bank zal de rente nu nog ongewijzigd laten, maar heeft al wel aangegeven de rente dit jaar een aantal keren te verhogen om de hoge inflatie aan te pakken. Beleggers weten echter nog niet wanneer de eerste rentestap exact zal worden genomen en hoe agressief de renteverhogingen zullen zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent lager op 33.977 punten. De brede S&P 500 daalde 1,5 procent tot 4342 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 1,8 procent in, tot 13.601 punten. Maandag wisten de graadmeters eerdere forse verliezen weg te werken en zelfs in het groen te sluiten.

IBM

IBM steeg 0,2 procent. Het concern boekte in het vierde kwartaal de sterkste omzetgroei in tien jaar. Dat was vooral te danken aan sterke groei bij de cloudactiviteiten waar het bedrijf zich steeds meer op toelegt.

American Express won 4,2 procent. Het concern boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht dankzij recordbestedingen die consumenten met een creditcard van het bedrijf deden. Voor 2022 rekent American Express op een verdere stijging van de resultaten.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson ging 0,3 procent omhoog. Het moederconcern van farmaceut Janssen uit Leiden die een vaccin tegen corona ontwikkelde, zag de omzet afgelopen jaar flink stijgen door de opschaling van de reguliere zorg. Het bedrijf verkocht daardoor meer medicatie en medische apparatuur.

Nvidia daalde 4,8 procent. Volgens persbureau Bloomberg is de chipmaker zich aan het voorbereiden om uit de omstreden overname van branchegenoot Arm te stappen. Verschillende marktautoriteiten weigeren de overname ter waarde van 40 miljard dollar (ruim 35 miljard euro) goed te keuren uit angst voor een te machtige positie van Nvidia.

De euro was 1,1278 dollar waard, tegenover 1,1308 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 83,60 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 86,96 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eurocommissaris ziet brede steun voor langer toestaan glyfosaat

STRAATSBURG (ANP) - De grote meerderheid van EU-landen steunt het langer toestaan van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, zegt de Europese Commissie. Daarmee zou de verlenging die zij voorstelt vrijwel verzekerd zijn. De "overgrote meerderheid" van de lidstaten ziet volgens Eurocommissaris Stella Kyriakides geen reden om het bestrijdingsmiddel aan banden te leggen.

5 minuten geleden
Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

45 minuten geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

1 uur geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

1 uur geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

1 uur geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

1 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

1 uur geleden