Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IATA waarschuwt: geld raakt op bij luchtvaartmaatschappijen

IATA waarschuwt: geld raakt op bij luchtvaartmaatschappijen

LONDEN (ANP/RTR) - Luchtvaartmaatschappijen hebben weinig vet meer op de botten. Financiële steun van overheden om ze de coronacrisis door te helpen moet dan ook niet te lang meer op zich laten wachten, waarschuwt de internationale brancheorganisatie IATA.

"Het geld raakt wel zo ongeveer op", aldus IATA-topman Alexandre de Juniac. Volgens de organisatie is bij driekwart van alle luchtvaartmaatschappijen de kas toereikend om hooguit drie maanden alle onvermijdbare vaste kosten te blijven betalen.

Om faillissementen te voorkomen is volgens De Juniac een breed pakket steunmaatregelen nodig. Hij denkt daarbij aan overheidsgaranties op kredieten en aan steun voor de markt voor bedrijfsobligaties. IATA schat dat overheden wereldwijd tussen de 150 en 200 miljard dollar zullen moeten bijlappen.

De coronapandemie treft volgens IATA inmiddels vrijwel alle luchtvaartmarkten. De Juniac gaat ervan uit dat de crisis zal leiden tot herstructureringen en consolidatie in de branche.

Meer uit Financieel

CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

11 minuten geleden
Netflix omhoog op Wall Street na akkoord Hollywood-schrijvers

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse mediabedrijf Netflix won maandag ruim 1 procent aan beurswaarde na het voorlopige akkoord tussen de stakende scriptschrijvers met de grote Hollywoodstudio's. Beleggers reageren positief. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

1 uur geleden
Big Bazar krijgt weer geen extra tijd van rechter, bankroet dreigt

LEEUWARDEN (ANP) - Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. Voor de derde keer heeft de rechtbank in Leeuwarden geweigerd om een schuldenexpert aan te stellen die voor de koopjesketen nog een uitweg uit de financiële problemen had kunnen zoeken. Oscar van Oorschot, de advocaat van Big Bazar, gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.

2 uur geleden
EU-landen willen niet aan strengere uitstootregels auto's

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen willen voorlopig geen strengere regels voor de uitlaatgassen van auto's en bestelwagens. Als de auto-industrie haar energie moet steken in het halen van strengere uitstootnormen komt de overgang naar duurzame auto's in het gedrang, menen ze. Nederland is teleurgesteld.

3 uur geleden
ACM: nog niet alle mogelijkheden 'spitsmijden' op stroomnet benut

DEN HAAG (ANP) - Het door demissionair minister Rob Jetten gewenste "spitsmijden" op het stroomnet komt op stoom maar nog niet alle mogelijkheden zijn benut. Tot die conclusie komt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek naar dit zogeheten congestiemanagement op het net.

3 uur geleden
LEGO schrapt plan voor steentjes van afgedankte plastic flessen

BILLUND (ANP/BLOOMBERG) - LEGO schrapt een plan om legosteentjes te gaan maken van gerecyclede plastic flessen. In plaats daarvan wil de Deense speelgoedfabrikant ander materiaal zoeken om de CO2-uitstoot mee terug te dingen.

4 uur geleden
Brussel blokkeert overname onlinereisbureau Etraveli door Booking

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie blokkeert de overname door Booking.com van het Zweedse onlinereisbureau Etraveli. De overname, waarmee ruim 1,6 miljard euro zou zijn gemoeid, maakt Booking volgens de commissie te machtig.

6 uur geleden