Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hyundai en Kia veel geld kwijt aan compensatie om TikTok-filmpjes

Hyundai en Kia veel geld kwijt aan compensatie om TikTok-filmpjes

WASHINGTON (ANP/AFP) - Hyundai en Kia trekken tot 200 miljoen dollar uit voor het vergoeden van slachtoffers van een reeks autodiefstallen in de Verenigde Staten. Nadat er op TikTok filmpjes verschenen met uitleg voor criminelen werden de wagens massaal gehackt en gestolen.

In de TikTok-filmpjes was te zien hoe modellen gemaakt tussen 2015 en 2019 eenvoudig te hacken en te stelen waren. Vorig jaar werden er in de VS daardoor bijna twee keer zo vaak Hyundai- en Kia-voertuigen gestolen vergeleken met wagens van andere fabrikanten met vergelijkbare bouwjaren.

De Zuid-Koreaanse autobouwers schikken nu een reeks claims van partijen die vanwege de kwestie naar de rechter waren gestapt. Het is aan de rechter om die deal goed te keuren. Ruim 8 miljoen Kia's en Hyundai's in de VS was eerder al een upgrade beloofd die de problemen moet verhelpen.

Nederlanders die in een auto van Kia of Hyundai rijden, lopen geen extra risico dat hun auto wordt gestolen, lieten woordvoerders van de automerken eerder dit jaar al weten. In Europa wordt namelijk andere software gebruikt.

Meer uit Financieel

Randstad Nederland bezorgd over aanhoudend krappe arbeidsmarkt

DIEMEN (ANP) - Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland is "heel benieuwd" naar het regeringsprogramma dat het nieuwe kabinet naar verwachting in september presenteert, omdat hij zich zorgen maakt over de aanhoudende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens Tiel geeft het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet "niet veel richting" aan een oplossing daarvoor.

13 minuten geleden
Onderzoek: 53.000 woningen door ombouw leegstaande kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Het ombouwen van leegstaande kantoren kan zorgen voor wel 53.000 extra woningen in Nederland. Dat meldt datavastgoedbedrijf Matrixian in een onderzoek. Daarbij werd gekeken naar de leegstand van kantoorruimtes en bijbehorende bestemmingsplannen. Volgens Matrixian kan de transformatie van leegstaande kantoren dan ook helpen bij het oplossen van de woningnood.

26 minuten geleden
Esprit begint faillissementsprocedure voor Nederlandse tak

AMSTERDAM (ANP) - Modemerk Esprit is een faillissementsprocedure begonnen voor zijn Nederlandse tak. Volgens een verklaring van het moederbedrijf Esprit Holdings beschikt het onderdeel niet over voldoende middelen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Of de rond de dertig Nederlandse winkels, veelal franchisezaken, open kunnen blijven, is niet duidelijk. De Nederlandse webshop van Esprit is nog in de lucht.

51 minuten geleden
Telegram passeert 950 miljoen gebruikers en start eigen appstore

DUBAI (ANP) - Berichtendienst Telegram telt nu meer dan 950 miljoen gebruikers, schrijft oprichter Pavel Doerov maandag op zijn Telegram-kanaal. In maart had de dienst nog iets meer dan 900 miljoen gebruikers. Daarmee is Telegram een stapje dichter bij het doel om dit jaar nog een miljard gebruikers te hebben. Ook plant het bedrijf achter Telegram een eigen appstore te beginnen, die deze maand beschikbaar moet zijn.

2 uur geleden
Porsche kampt met tekorten aan aluminiumonderdelen

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Porsche heeft te kampen met een tekort aan aluminiumonderdelen voor zijn auto's door de overstroming van een productiefaciliteit van een belangrijke Europese toeleverancier. Dat tekort hindert de productie, waardoor Porsche verwacht dat de omzet dit jaar lager zal uitvallen dan eerder gedacht.

2 uur geleden
Verfmaker AkzoNobel bij dalers op Damrak na publicatie cijfers

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel behoorde dinsdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak. De fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen zal uitkomen. Het aandeel werd daarop 4 procent lager gezet. Het bedrijf kampt met hogere kosten. Volgens AkzoNobel worden maatregelen genomen om de kosten te verlagen.

3 uur geleden
Delta Air Lines vreest nog enkele dagen impact van computerstoring

ATLANTA (ANP/RTR) - Delta Air Lines verwacht dat het nog enkele dagen duurt voordat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is hersteld van de wereldwijde computerstoring die vrijdag vluchten over de hele wereld in de war bracht. Sinds vrijdag zijn al meer dan 4000 Delta-vluchten geannuleerd. Delta heeft nog altijd last van de storing, die bij veel andere maatschappijen inmiddels niet meer voor problemen zorgt.

3 uur geleden