Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Hypotheekrente na maanden weer iets gedaald'

'Hypotheekrente na maanden weer iets gedaald'

CAPELLE A/D IJSSEL (ANP) - De hypotheekrente is na maanden van stijgingen weer gedaald. Momenteel is de gemiddelde hypotheekrente voor twintig jaar rentevast met NHG 1,66 procent, meldt De Hypotheker. Volgens de hypotheekadviseur stond deze begin augustus nog op 1,69 procent. Als de rust op de financiële markt terugkeert, is een verdere daling van de hypotheekrente niet uitgesloten, zo klinkt het.

Door de coronacrisis gingen de rentetarieven de voorbije maanden juist omhoog. Medio maart bedroeg het gemiddelde rentepercentage van de door consumenten meest gekozen rentevaste periode van twintig jaar nog 1,49 procent.

De oplopende rentes zijn deels door het gevolg van de omvangrijke steunpakketten om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Door de steun lopen de begrotingstekorten op. Daarmee liep ook de rente op overheidsleningen op. Dit is doorgaans een belangrijke graadmeter voor de hypotheekrente, legt de adviseur uit.

Deze stijging komt nu ten einde. Dat komt deels doordat de Europese Unie overeenstemming heeft bereikt over een herstelfonds ter waarde van 750 miljard euro. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft daarnaast het programma voor het opkopen van obligaties vastgesteld op 1350 miljard euro. Dat remt weer de stijging van de rentes op de kapitaalmarkten en daarmee voor de hypotheekrente.

Door de felle concurrentie tussen geldverstrekkers zijn hypotheekrentes al tijden historisch laag. Volgens De Hypotheker is de toekomst ongewis. "Zeker nu het aantal besmettingen weer oploopt, worden maatregelen in verschillende landen weer aangescherpt", legt de adviseur uit. Ook op macro-economisch gebied kunnen de brexit en de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China de stabiliteit in gevaar brengen.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

10 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden