Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hunter Biden ontkent schuld in belastingfraudezaak

Hunter Biden ontkent schuld in belastingfraudezaak

LOS ANGELES (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden heeft in de rechtbank schuld ontkend in de belastingfraudezaak tegen hem. De 53-jarige Hunter kan bij een veroordeling tot zeventien jaar celstraf krijgen.

Hunter Biden wordt beschuldigd van belastingontwijking tussen 2016 en 2019. Het zou gaan om 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan onbetaalde belastingen over buitenlandse inkomsten. Er zijn negen aanklachten hierover tegen hem ingediend. Volgens de aanklagers werd het geld door Biden gebruikt om een "extravagante lifestyle" met onder meer drugs, escorts en luxehotels te bekostigen.

De fraudezaak wordt behandeld in Los Angeles (Californië). In de staat Delaware loopt een andere rechtszaak tegen de presidentszoon. Hij wordt daar vervolgd voor illegaal wapenbezit in 2018. Hij zou als drugsverslaafde een vuurwapen hebben gekocht, wat in Delaware niet is toegestaan. In deze zaak kan een veroordeling leiden tot een celstraf van tien jaar.

Afzettingsonderzoek

Biden wordt volgens zijn advocaat vervolgd om zijn vader, die later dit jaar opnieuw meedoet aan de presidentsverkiezingen. De Republikeinen hebben de juridische problemen aangegrepen om een afzettingsonderzoek naar de president te beginnen. Mocht het Huis van Afgevaardigden na het onderzoek voor afzetting van Biden stemmen, dan moet ook de Senaat nog instemmen. Het is onwaarschijnlijk dat Biden zal worden afgezet. Zijn Democratische partij heeft namelijk een meerderheid in de Senaat.

Meer uit Buitenland

Oud-president van Peru wil in 2026 meedoen aan verkiezingen

LIMA (ANP/AFP) - De Peruaanse oud-president Alberto Fujimori zal meedoen aan de verkiezingen in Peru in 2026. Dit heeft zijn dochter zondag bekendgemaakt. "Mijn vader en ik hebben gepraat en samen beslist dat hij de presidentskandidaat zal worden", vertelde Keiko Fujimori. Zij staat aan het hoofd van een rechts-populistische partij in het Zuid-Amerikaanse land.

1 uur geleden
Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

3 uur geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

4 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

5 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

6 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

8 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

8 uur geleden