Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huntelaar laat langer verblijf bij Schalke afhangen van selectie

Huntelaar laat langer verblijf bij Schalke afhangen van selectie

GELSENKIRCHEN (ANP) - Klaas-Jan Huntelaar laat een langer verblijf bij Schalke 04 afhangen van de kwaliteit van de selectie voor komend seizoen. Dat heeft de 37-jarige spits, van wie het onzeker is of hij zijn loopbaan een vervolg geeft, laten optekenen door de krant Ruhr Nachrichten.

"Een belangrijk criterium is hoe de selectie voor de tweede Bundesliga eruit zal zien. Het zal een groep moeten zijn die Schalke weer een plek in de hogere regionen kan bezorgen, want dit seizoen was héél slecht", aldus Huntelaar, die in de winter overkwam van Ajax. Hij slaagde niet in zijn missie Schalke 04 te behoeden voor degradatie.

In april maakte Schalke 04 al duidelijk dat het graag met Huntelaar verder wil. "Wat zeker is, is dat we samen in gesprek gaan. Wat Klaas-Jan als voetballer en als persoonlijkheid laat zien is van grote klasse. Hij heeft ook nog eens een zeer positieve invloed op andere spelers. We willen met hem verder, of het haalbaar is hangt van veel zaken af", zei bestuurslid Peter Knäbel.

Huntelaar is er nog niet uit. "Er is nog niets beslist. Ik zet mezelf niet onder druk en gun mezelf de tijd die ik nodig heb", aldus Huntelaar, die er in december van vorig jaar nog op hintte dat hij na het seizoen zou stoppen. "Het is mooi geweest. Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar", stelde hij.

Meer uit Voetbal

Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

1 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

3 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

3 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

3 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

4 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

6 uur geleden
Beveiliger: voetbalclubs gesponsord door cybercriminelen

SANTA CLARA (ANP) - Voetbalclubs als Manchester United, Bayern München en AC Milan laten zich sponsoren door cybercriminelen uit China, zegt de Amerikaanse cyberbeveiliger Infoblox. Ook Ajax zou zaken met ze hebben gedaan. Volgens het bedrijf gebruiken de bendes de naamsbekendheid van de clubs en de competities om nietsvermoedende mensen uit China, Macau, Hongkong en Taiwan naar hun goksites te lokken.

8 uur geleden