Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulptelefoonlijnen worden druk gebeld

Hulptelefoonlijnen worden druk gebeld

DEN HAAG (ANP) - In deze tijden van corona zijn veel mensen op zoek naar een luisterend oor, vooral als ze noodgedwongen thuis zitten. Bij de Luisterlijn komen 30 procent meer telefoontjes binnen dan anders. Dagelijks voeren vrijwilligers 1200 gesprekken via de telefoon en nog eens ruim 150 via de chat.

Meer dan de helft van die gesprekken gaat over corona, en bezorgdheid en angst komen veelvuldig terug. "Mensen worden de hele dag geconfronteerd met corona. Wanneer zij de tv aanzetten, even met iemand praten, boodschappen doen en alle lege schappen zien", zegt een trainer bij de Luisterlijn. "Mensen maken zich zorgen, hebben angst of zijn soms echt in paniek. Praten helpt en zorgt geregeld voor opluchting."

Ook de speciale hulplijn van het Rode Kruis wordt druk gebeld. Sinds de lijn is opengegaan, vorige week maandag, hebben al 12.000 mensen gebeld. "Het aantal bellers verschilt per dag, afhankelijk van wat er in het nieuws is. Toen bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand in de supermarkten werd ingevoerd, belden veel ouderen om te vragen of ze nog wel veilig boodschappen konden doen", aldus een woordvoerster van het Rode Kruis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Cliteur: beschuldigingen van antisemitisme zijn 'grote onzin'

LEIDEN (ANP) - De Leidse hoogleraar Paul Cliteur noemt de beschuldigingen van antisemitisme "grote, maar dan ook grote onzin". Hij is er dan ook van overtuigd dat het onderzoek dat de Universiteit Leiden maandag aankondigde, niets aan het licht zal brengen. "Mijn kop rolt niet", schrijft Cliteur op LinkedIn, en "ik zie de uitkomsten met heel veel vertrouwen tegemoet". Hij voegt eraan toe: "Wijs maar aan in mijn werk, dat 'antisemitisme'. Is er niet."

8 minuten geleden
Baudet wil partij 'zonder verraders'

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) ziet een partij voor zich "zonder verraders en mensen die buigen onder de absurde aantijgingen van de media" als hij het bindend referendum over zijn leiderschap wint, zegt hij tegen ANP. Hij voelt zich "strijdlustig".

13 minuten geleden
85 procent winkelend publiek Maastricht zaterdag kwam uit Walonië

MAASTRICHT (ANP) - Van het winkelend publiek in Maastricht afgelopen zaterdag kwam 85 procent uit het Franstalige deel van België. Dat zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdag. Penn heeft een brief geschreven aan de burgemeester van Luik met het verzoek mensen op te roepen niet in Maastricht te komen winkelen.

17 minuten geleden
Voorgenomen gunning hoofdrailnet aan NS mag doorgaan

DEN HAAG (ANP) - De onderhandse gunning van de concessie voor het zogeheten hoofdrailnet kan voorlopig doorgaan. Een kort geding van een groep vervoerders tegen dat plan van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bracht daar geen verandering in. De voorzieningenrechter in Den Haag vindt de zaak te ingewikkeld om in kort geding te behandelen.

1 uur geleden
‘Shell op ramkoers met wereldwijde klimaatdoelen’

DEN HAAG (ANP) - De rechter moet Shell dwingen zijn CO2-uitstoot te verminderen, omdat het bedrijf "op ramkoers" ligt met de mondiale klimaatdoelstellingen, betoogt advocaat Roger Cox dinsdag namens Milieudefensie en andere eisers voor de rechtbank in Den Haag. "Royal Dutch Shell stoot substantieel meer uit dan alle andere Nederlandse bedrijven en burgers bij elkaar", schetst de advocaat in zijn openingspleidooi.

2 uur geleden
BOA Bond: deze week nog geen boetes voor mondkapjesplicht

HILVERSUM (ANP) - Het gaat zeker nog één tot twee weken duren voordat de eerste boetes voor het niet dragen van een mondkapje uitgeschreven gaan worden. Dat zegt de voorzitter van de BOA-bond, Ruud Kuin, bij Spraakmakers op NPO Radio 1. De administratie is nog niet op orde, dus kunnen er momenteel nog geen boetes worden uitgeschreven.

2 uur geleden
Snelle meest gestreamde artiest van 2020 in Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Snelle mag zichzelf dit jaar de meest gestreamde artiest van Nederland noemen. De zanger liet daarmee Boef, Frenna, Lil' Kleine en Josylvio achter zich. Spotify maakte de lijstjes van dit jaar dinsdag bekend.

2 uur geleden