Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulptelefoonlijnen worden druk gebeld

Hulptelefoonlijnen worden druk gebeld

DEN HAAG (ANP) - In deze tijden van corona zijn veel mensen op zoek naar een luisterend oor, vooral als ze noodgedwongen thuis zitten. Bij de Luisterlijn komen 30 procent meer telefoontjes binnen dan anders. Dagelijks voeren vrijwilligers 1200 gesprekken via de telefoon en nog eens ruim 150 via de chat.

Meer dan de helft van die gesprekken gaat over corona, en bezorgdheid en angst komen veelvuldig terug. "Mensen worden de hele dag geconfronteerd met corona. Wanneer zij de tv aanzetten, even met iemand praten, boodschappen doen en alle lege schappen zien", zegt een trainer bij de Luisterlijn. "Mensen maken zich zorgen, hebben angst of zijn soms echt in paniek. Praten helpt en zorgt geregeld voor opluchting."

Ook de speciale hulplijn van het Rode Kruis wordt druk gebeld. Sinds de lijn is opengegaan, vorige week maandag, hebben al 12.000 mensen gebeld. "Het aantal bellers verschilt per dag, afhankelijk van wat er in het nieuws is. Toen bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand in de supermarkten werd ingevoerd, belden veel ouderen om te vragen of ze nog wel veilig boodschappen konden doen", aldus een woordvoerster van het Rode Kruis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kamp Westerbork maakt podcast voor 4 mei

HOOGHALEN (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork verspreidt op 4 mei een podcast, die de gebruikelijke drukbezochte herdenking op het kampterrein moet vervangen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus organiseert het herinneringscentrum op Dodenherdenking niets op het terrein zelf. De directie roept eventuele bezoekers ook op om thuis te blijven.

51 minuten geleden
130 Duitse ziekenhuizen willen Nederlandse ic-patiënten overnemen

ROTTERDAM (ANP) - 130 Duitse ziekenhuizen zijn bereid om Nederlandse coronapatiënten die op de intensive cares liggen, over te nemen. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, woensdag gezegd.

1 uur geleden
Voor het eerst minder coronapatiënten op intensive care

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag bekend.

1 uur geleden
Privacystichting maakt zich grote zorgen over 'corona-apps'

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Privacy First maakt zich "grote zorgen" over het voornemen van de overheid om speciale apps te gaan inzetten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het recht op anonimiteit in de openbare ruimte is volgens de stichting een klassiek grondrecht en cruciaal voor het functioneren van de democratische rechtsstaat.

1 uur geleden
Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april

De BILT (ANP) - In Arcen in Limburg is de temperatuur woensdagmiddag gestegen naar 25,1 graden. Daarmee is dit de eerste lokale zomerse dag van dit jaar geworden. Daarnaast is ook het officiële datum-warmterecord verbroken, meldt Weeronline.

2 uur geleden
Rijksmuseum ziet reserves rap verdampen

AMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum loopt per week tussen de 800.000 en 1 miljoen euro aan inkomsten mis door de gedwongen sluiting in verband met de coronacrisis. "Van onze inkomsten komt ongeveer 50 procent van het publiek. Dat geld is hard nodig", zegt hoofddirecteur Taco Dibbits. "We gaan nu heel snel door onze reserves heen. Dit treft ons heel direct en heel zwaar."

2 uur geleden
'Klein grensverkeer naar Duitsland mag, maar doe het niet'

KLEVE (ANP) - Even de grens met Duitsland oversteken om daar boodschappen te doen of benzine te tanken mag ook nog als in Duitsland vanaf vrijdag strengere maatregelen gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Een hele dag gaan winkelen in een Duitse stad of een attractie bezoeken valt niet onder het toegestane kortstondige oponthoud en is dus verboden. Dat kan een boete van minimaal 200 euro opleveren.

2 uur geleden