Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulpdiensten zoeken nog 'kleine tien' vermisten treinongeluk

Hulpdiensten zoeken nog 'kleine tien' vermisten treinongeluk

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (ANP/DPA) - Na het dodelijke treinongeluk vrijdag in het zuiden van Duitsland wordt volgens de hulpdiensten zaterdag nog gezocht naar "een kleine tien vermisten", melden Duitse media. Drie van de vier bevestigde doden zijn geborgen, één slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis. Er raakten zeker veertig mensen gewond, van wie drie ernstig. Een onbekend aantal mensen ligt nog in het ziekenhuis.

De Beierse minister Joachim Hermann zei dat een deel van de vermisten mogelijk in het ziekenhuis ligt en nog niet is geïdentificeerd, maar hij sloot niet uit dat er nog lichamen onder gekantelde rijtuigen liggen.

Volgens een politiewoordvoerder zal in de loop van zaterdagochtend een zware bergingskraan, die tot 120 ton kan tillen, op de plaats van het ongeluk aankomen. Het bergen van de ontspoorde wagons gaat volgens de politie zeker nog een paar dagen duren.

Oorzaak onbekend

"Het is een onvoorstelbare gebeurtenis", zei de Beierse minister-president Markus Söder (CSU) tijdens een bezoek aan de plaats van het ongeval.

De dubbeldekstrein met ongeveer 140 passagiers ontspoorde iets na het middaguur ten noorden van de Beierse stad Garmisch-Partenkirchen, ten zuidwesten van München. Een deel van de wagons stortte van een helling.

De oorzaak is nog niet bekend. De minister van Verkeer van Beieren, Christian Bernreiter, zei dat hij uitgaat van een "technisch defect omdat er geen aanwijzingen zijn voor een andere oorzaak".

Bondskanselier Olaf Scholz sprak in een reactie van "schokkend nieuws" en "deprimerende beelden" vanuit Beieren.

Het treintraject tussen Garmisch-Partenkirchen en Oberau richting München kan mogelijk pas over twee weken weer volledig gebruikt worden.

Meer uit Buitenland

NAVO vergoot aanwezigheid in Kosovo met 600 Britse militairen

BRUSSEL/LONDEN (ANP/DPA) - Ongeveer 600 Britse soldaten zullen worden ingezet in Kosovo, meldt de NAVO. Ze zijn afkomstig van een reservetroepenmacht die het Verenigd Koninkrijk beschikbaar stelt aan KFOR, de strijdmacht die de NAVO in Kosovo inzet om het hoofd te bieden aan de gespannen situatie in de regio. In het noorden van Kosovo vielen zondag zwaarbewapende Serviërs de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent omkwam.

2 uur geleden
Turkije voert vergeldingsaanvallen uit op PKK-doelen in Irak

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd in Noord-Irak, meldt het Turkse ministerie van Defensie. Bij die aanvallen werden twintig doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK vernietigd, waaronder bunkers en opslagplaatsen. Er zijn "meerdere terroristen" bij de aanvallen omgekomen, aldus het ministerie, dat tevens verklaarde: "Terroristen kunnen niet ontsnappen aan het einde dat hen te wachten staat."

2 uur geleden
Oekraïne rekent ook tijdens noodfinanciering overheid VS op steun

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt in gesprek te zijn met de Amerikaanse regering om nieuwe hulp in oorlogstijd veilig te stellen, nu het Huis van Afgevaardigden zaterdag heeft ingestemd met noodfinanciering om een overheidssluiting te voorkomen. Die 45 dagen geldende regeling betekent onder meer dat hulp aan Oekraïne wordt bevroren.

5 uur geleden
PKK eist verantwoordelijkheid zelfmoordaanslag in Ankara op

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag zondag in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij twee agenten gewond raakten. "Er is een opofferingsactie gepleegd tegen het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken door een team dat onderdeel is van onze Brigade van Onsterfelijken", laat de PKK weten aan persbureau ANF, dat dicht bij de Koerdische beweging staat.

7 uur geleden
Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

10 uur geleden
Winnaar Slowaakse verkiezingen: grotere problemen dan Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - Robert Fico, die met zijn partij Smer-SD de Slowaakse verkiezingen heeft gewonnen, zegt in een eerste reactie dat zijn land "grotere problemen heeft" dan hulp bieden aan Oekraïne. Ook zegt Fico dat als zijn partij een kabinet mag vormen, "hij zijn best zal doen om zo snel mogelijk vredesgesprekken op te starten".

10 uur geleden
Meer dan tien doden door brand Spaanse nachtclub

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Het aantal dodelijke slachtoffers door een brand in een nachtclub in het Spaanse Murcia is opgelopen tot zeker dertien. De politie waarschuwt dat reddingswerkers zich nog steeds door het puin aan het werken zijn en dat het dodental daarom nog niet definitief is.

11 uur geleden