Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulp van 2000 buitenlandse militairen en agenten voor Spelen

Hulp van 2000 buitenlandse militairen en agenten voor Spelen

PARIJS (ANP/BELGA) - Ongeveer 2000 buitenlandse militairen en politieagenten worden ingezet als versterking voor de beveiliging van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Dat zei de Franse minister van de Strijdkrachten Sébastien Lecornu vrijdag tegen de zender LCI. De versterking heeft betrekking op "specifieke functies", zoals hondenbegeleiders en patrouilles te paard, aldus de minister.

Polen kondigde eind maart aan dat het militaire en politieversterkingen zou sturen, zonder het aantal te specificeren, waaronder honden die opgeleid zijn om explosieven op te sporen en terrorisme te bestrijden.

Om de openingsceremonie op de Seine op 26 juli te beveiligen zijn alleen al 45.000 agenten en gendarmes gemobiliseerd in de regio van Parijs.

Tijdens de Spelen zullen er, volgens de laatste cijfers die openbaar zijn gemaakt, 18.000 Franse soldaten worden ingezet, onder wie 3000 luchtmachtmilitairen, naast de 35.000 gemobiliseerde politieagenten en rijkswachters.

Meer uit Sport

Wielrenner Rowe beëindigt carrière aan het einde van het seizoen

LONDEN (ANP) - Wielrenner Luke Rowe beëindigt aan het einde van het seizoen zijn carrière. De 34-jarige renner uit Wales rijdt al zijn hele loopbaan voor Ineos Grenadiers en voorloper Team Sky.

1 uur geleden
Geld bepaalt niet de toekomst van Verstappen in Formule 1

MIAMI (ANP) - Max Verstappen zal niet kiezen voor het geld als het gaat om zijn toekomst in de Formule 1. "Het is voor mij belangrijk om de snelste auto te hebben. Geld zal niet bepalen voor welk team ik rij", zei de drievoudig wereldkampioen tegen verzamelde media in aanloop naar de Grote Prijs van Miami.

1 uur geleden
Grote Prijs van Kazachstan in MotoGP uitgesteld door overstroming

MADRID (ANP) - De Grote Prijs van Kazachstan is door de overstromingen in Centraal-Azië uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar. Dat maakte de MotoGP bekend. De grand prix zou aanvankelijk op 16 juni plaatsvinden.

1 uur geleden
Met 'paar procentjes extra vorm' mikt Jakobsen op ritzeges Giro

VENARIA REALE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt dat zijn vorm en conditie nog een paar procentjes zijn gegroeid in aanloop naar de Ronde van Italië. Dan zijn etappezeges zeker haalbaar, zei de sprinter van dsm-firmenich PostNL tijdens een onlinepersmoment. "Ik heb geen droomstart gemaakt bij mijn nieuwe ploeg, maar ik zit er dicht tegenaan. Ik heb er vertrouwen in dat in de Giro alles kan samenvallen."

2 uur geleden
Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

4 uur geleden
Basketballers Knicks en Pacers naar tweede ronde play-offs

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - De basketballers van New York Knicks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Aan de hand van Jalen Brunson won de ploeg met 118-115 van Philadelphia 76ers, waarmee de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam.

5 uur geleden
Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

9 uur geleden