Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hülkenberg vervangt positief geteste Vettel in Grand Prix Bahrein

Hülkenberg vervangt positief geteste Vettel in Grand Prix Bahrein

SAKHIR (ANP) - Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft enkele dagen voor de openingsrace van het seizoen positief getest op het coronavirus. De viervoudig wereldkampioen moet daarom de Grote Prijs van Bahrein overslaan. Zijn landgenoot Nico Hülkenberg vervangt Vettel bij de renstal Aston Martin.

De 34-jarige Hülkenberg, geboren vlakbij de Nederlandse grens in Emmerich, stapt vrijdag bij de vrije trainingen voor het eerst in de auto van Aston Martin. De Duitser had jarenlang een vaste plek in de Formule 1, maar kreeg voor 2020 geen stoeltje. Hülkenberg reed dat seizoen wel enkele races als invaller bij Racing Point, het team dat nu Aston Martin heeft. Hij bezorgde de renstal toen 10 punten voor het WK. Vorig jaar werd Hülkenberg officieel als reservecoureur vastgelegd door de Britse renstal.

Vettel is de tweede coureur die positief test in Bahrein. Vorige week overkwam dat Daniel Ricciardo. De Australiër van McLaren moest daardoor de drie testdagen op het circuit van Sakhir overslaan. Woensdag meldde McLaren dat Ricciardo "een serie negatieve testen" had afgelegd en dus vrijdag kan beginnen aan het eerste raceweekeinde van het seizoen. De Nederlander Nyck de Vries, reservecoureur bij Mercedes, was een van de mogelijke kandidaten om in te stappen bij McLaren als Ricciardo niet op tijd hersteld zou zijn.

Vettel (34) reed vorig seizoen 43 punten bij elkaar voor Aston Martin. Hij eindigde op de twaalfde plaats in het WK-klassement. Vettel vormt dit seizoen opnieuw het rijdersduo van Aston Martin met de Canadees Lance Stroll.

Meer uit Sport

Meerkamper Roosen plaatst zich in Götzis voor Olympische Spelen

GÖTZIS (ANP) - Sven Roosen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De 22-jarige atleet uit Eindhoven eindigde op de meerkamp in Götzis in Oostenrijk als tweede met 8517 punten. Daarmee voldeed hij ruim aan de olympische limiet. Sven Jansons werd met een persoonlijk record van 7850 punten zestiende.

3 uur geleden
Zverev wint tennistoernooi van Rome voor tweede keer

ROME (ANP) - Alexander Zverev heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Rome gewonnen. De Duitser was in de finale te sterk voor de Chileen Nicolás Jarry: 6-4 7-5.

4 uur geleden
Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

SAINT-JEAN-D'ANGÉLY (ANP) - In glibberige omstandigheden heeft motorcrosser Jeffrey Herlings de tweede manche gewonnen van de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP. In een mooi gevecht met zijn Franse concurrent Romain Febvre was Herlings de sterkste. Hij bleef Febvre in het Franse Saint-Jean-d'Angély zeven seconden voor.

4 uur geleden
Pogacar verstevigt met veel machtsvertoon koppositie in Giro

LIVIGNO (ANP) - Tadej Pogacar heeft nog maar eens bewezen wie de beste renner in de Giro d'Italia is. De leider van het algemeen klassement heeft met veel machtsvertoon de vijftiende etappe op zijn naam geschreven. De koers, van Manerba del Garda naar Livigno met onderweg onder meer de Passo del Mortirolo, gold als de koninginnenrit. Ook de laatste 50 kilometer gingen overwegend bergop.

6 uur geleden
Verstappen was grip laatste vijftien ronden kwijt

IMOLA (ANP) - Max Verstappen toonde zich na zijn zege in de Grote Prijs van Emilia-Romagna opgelucht. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag Lando Norris in het slot van de race steeds dichterbij komen, maar hield 0,7 seconde over.

6 uur geleden
Verstappen houdt Norris van zich af en rijdt naar vijfde zege

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft in de Formule 1 de Grote Prijs van Emilia-Romagna gewonnen. De 26-jarige coureur van Red Bull vertrok in Imola vanaf poleposition en reed weg van zijn concurrenten. Vanaf de vijftigste ronde kwam Verstappen in de problemen en liep zijn voorsprong op Lando Norris snel terug. De drievoudig wereldkampioen bleef de Britse McLaren-coureur nipt voor. Charles Leclerc finishte in zijn Ferrari als derde.

7 uur geleden
Vollering wint in Burgos haar derde rittenkoers van dit jaar

CANICOSA DE LA SIERRA (ANP) - Demi Vollering heeft ook de derde rittenkoers waaraan ze dit jaar deelnam gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime was in de Ronde van Burgos iedereen de baas. Na de winst in de tweede etappe won ze ook de vierde en laatste rit, waarmee ze haar voorsprong in het klassement verder uitbreidde. Vollering won eerder al de Vuelta Femenina en Itzulia Women, een rittenkoers in Baskenland.

7 uur geleden