Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huldiging van wereldkampioen Argentinië afgebroken vanwege drukte

Huldiging van wereldkampioen Argentinië afgebroken vanwege drukte

BUENOS AIRES (ANP) - De bustocht van de Argentijnse voetballers door Buenos Aires is afgebroken. Vanwege de enorme drukte in de hoofdstad werd de tocht, die zou eindigen bij de bekende obelisk op het Plaza de la República, voortijdig beëindigd. De spelers verruilden de open bus voor enkele helikopters, waarmee ze over de stad vlogen.

Naar schatting zijn tussen de 4 en 5 miljoen Argentijnen de straten in Buenos Aires op gegaan om een glimp op te vangen van de voetballers, die zondag in Qatar de wereldtitel veroverden. Het leidde tot chaotische taferelen en heel wat incidenten in de stad. Sommige mensen probeerden vanaf een viaduct in de bus te springen die daar onderdoor reed. Ook vielen mensen uit verkeerslichten en lantaarnpalen waar ze in waren geklommen.

Op het Plaza de la República, het beoogde eindpunt, braken mensen de deur open van de enorme obelisk, zo is te zien op beelden op sociale media. Ze wisten zo van binnenuit naar boven te klimmen, zodat ze door de gaten aan de bovenkant van de hoge pilaar uitzicht hadden op de omgeving.

Te druk

Op het plein was het zo druk, dat de autoriteiten besloten om de route die de bus zou afleggen te wijzigen. Op een gegeven moment werd de rijtoer beëindigd en stapten de spelers enkele helikopters in.

Diverse tv-zenders doen live verslag van het volksfeest in Buenos Aires. De spelers, sommigen met ontbloot bovenlijf, showden vanaf de open bus de wereldbeker en hun gouden WK-medaille aan de toeschouwers langs de weg. Om de bus liepen bewapende agenten, om ervoor te zorgen dat het publiek enigszins op afstand bleef.

De Argentijnse voetballers arriveerden in de nacht van maandag op dinsdag in Buenos Aires. Hoewel het midden in de nacht was, stonden duizenden fans de spelers op te wachten. De selectie van bondscoach Lionel Scaloni reed in een open bus, die was versierd met de tekst 'wereldkampioen' en drie sterren vanwege de drie wereldtitels, richting het trainingscomplex van de bond. Daar konden de spelers nog een paar uur slapen voordat de officiële huldiging begon. Alle Argentijnen hebben dinsdag van de regering een vrije dag gekregen.

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

1 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

5 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

7 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

8 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

10 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

11 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

19 uur geleden