Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huizinga behoudt na 1500 meter leiding op NK allround

Huizinga behoudt na 1500 meter leiding op NK allround

HEERENVEEN (ANP) - Chris Huizinga gaat ook na drie afstanden aan de leiding op de NK allround in Heerenveen. De schaatser van Jumbo-Visma eindigde op de 1500 meter als derde in een tijd van 1.47,53. Zijn teamgenoot Beau Snellink won in een persoonlijk record: 1.47,04. Remo Slotegraaf eindigde op de 1500 meter als tweede: 1.47,42.

In het klassement heeft Huizinga een riante voorsprong op Snellink. Het verschil tussen beiden voor de 10.000 meter bedraagt iets meer dan vijftien seconden. Spannender wordt de strijd om de tweede plaats. Achter Snellink volgt Kars Jansman die een kleine zeven seconden moet goedmaken. De eerste twee schaatsers in de einduitslag plaatsen zich voor de WK allround, over twee weken in Inzell.

Marcel Bosker, die na twee afstanden nog tweede stond in het klassement, meldde zich zondag af. Dat deed hij een dag nadat hij bij de NOS had verteld mentale problemen te hebben. "Woensdag zat ik nog jankend thuis en wilde ik niet rijden", zei hij. En vervolgens: "Vandaag zit ik mentaal goed in elkaar, maar ik weet niet hoe het morgen gaat."

Meer uit Sport

Fransman Thomas blijft sprinters voor in vijfde Giro-etappe

LUCCA (ANP) - Wielrenner Benjamin Thomas heeft de vijfde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Cofidis was de beste uit een kopgroep van vier vluchters in de rit van Genua naar Lucca over 178 kilometer. Hij bleef medevluchters Michael Valgren uit Denemarken, Andrea Pietrobon uit Italië en de Fransman Enzo Paleni én het aanstormende peloton voor.

33 minuten geleden
Australiër Welsford wint chaotische sprint in Ronde van Hongarije

HAJDÚSZOBOSZLÓ (ANP) - Wielrenner Sam Welsford heeft de eerste etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De Australiër van Bora-hansgrohe was de beste in een door valpartijen ontsierde massasprint na een rit van Karcag naar Hajdúszoboszló over 166 kilometer. Hij bleef de Italianen Samuel Quaranta en Jakub Mareczko voor.

34 minuten geleden
Bondscoach De Knegt van veldrijders en MTB door tot Spelen 2028

ARNHEM (ANP) - Gerben de Knegt blijft tot en met 2028 bondscoach van de mountainbikers (MTB) en veldrijders, meldt wielerbond KNWU. De 48-jarige Brabander is sinds 2016 actief in deze rol en zag de Nederlandse sporters veel mondiale titels in het veldrijden behalen.

1 uur geleden
Kanosprintsters schrijven historie met olympische deelname

SZEGED (ANP) - De Nederlandse kanovaarders Selma Konijn en Ruth Vorsselman hebben zich verrassend geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Szeged wist het sprintduo in de tweepersoonskano (K2) de finale over 500 meter te winnen. Het is voor het eerst in 32 jaar dat een Nederlands kanosprintteam deelneemt aan de Spelen.

1 uur geleden
Beachvolleybalsters willen met nieuwe aanpak terug naar wereldtop

DEN HAAG (ANP) - Beachvolleybal Team Nederland (BTN) slaat met de vrouwentak een nieuwe weg in. BTN heeft vier nieuwe vrouwenteams geformeerd met als doel om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in de wereldtop.

2 uur geleden
Olympische vlam aangekomen in zwaarbeveiligd Marseille

MARSEILLE (ANP/RTR) - De olympische vlam is woensdagochtend aangekomen voor de kust van Marseille, waar om 19.30 uur de fakkeltocht over land zal beginnen. Na een zes uur durende show op het water, met meer dan duizend boten, is voormalig olympisch zwemkampioen Florent Manaudou de eerste fakkeldrager op Franse bodem. Er gelden strenge veiligheidsmaatregelen in de tweede stad van Frankrijk, waar 150.000 toeschouwers worden verwacht.

5 uur geleden
Amerikaans onderzoek naar weigeren Formule 1-team Andretti

WASHINGTON (ANP/RTR) - De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is niet te spreken over de afwijzing van Andretti als nieuw Formule 1-team. Commissievoorzitter Jim Jordan heeft de top van de raceklasse en eigenaar Liberty Media om uitleg gevraagd omdat hij vindt dat de weigering "concurrentiebeperkend" is. Formule 1 en Liberty hebben tot 21 mei om de informatie aan te leveren, staat in een brief in handen van de Amerikaanse nieuwszender NBC.

8 uur geleden