Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Huizenkopers zetten hypotheekrente langer vast'

'Huizenkopers zetten hypotheekrente langer vast'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Meer huizenkopers kiezen voor een lange periode waarin hun hypotheekrente vaststaat. De toch al lage rentestanden daalden in 2019 verder en kopers van een woning wilden daar van profiteren. Drie op de vier huizenkopers zetten hun hypotheekrente voor een periode van twintig tot dertig jaar vast, meldt De Hypotheker.

Van alle huizenkopers koos vorig jaar 46 procent voor een rentevaste periode van twintig jaar, aldus de hypotheekadviseur. Vijf jaar geleden liet slechts een kwart van alle kopers de rente voor zo'n termijn vastzetten. Een rentevaste periode van dertig jaar had de voorkeur bij 24 procent van de huizenkopers, tegenover 9 procent drie jaar geleden.

Hoe langer je de rente over een hypotheek laat vastzetten, hoe hoger die doorgaans wordt. Maar door felle concurrentie tussen hypotheekverstrekkers worden de prijsverschillen voor verschillende termijnen steeds kleiner. Dit trekt veel huizenkopers over de streep om voor een langere periode met stabiele maandlasten te kiezen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street hard onderuit door vrees coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met dieprode cijfers gesloten. Net als in Europa en Azië wakkerde de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China de zorgen van beleggers op Wall Street aan dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

over 42 minuten
Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW

DEN HAAG (ANP) - Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Dat heeft de werknemersorganisatie bevestigd nadat berichten over haar aanstaande aanstelling via RTL Z naar buiten waren gekomen. Het is de eerste keer dat een vrouw de voorzitter wordt bij de werkgeversorganisatie.

1 minuut geleden
Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

3 uur geleden
FNV begint rechtszaak tegen DuPont om blootstelling aan gifstof

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

3 uur geleden
Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

4 uur geleden
Door virus geraakt Noord-Italië belangrijk voor handel Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het door het nieuwe coronavirus getroffen noorden van Italië is economisch gezien belangrijk voor Nederland. De regio is goed voor circa driekwart van de handel met Italië. Dat meldt het Nederlandse consulaat in Milaan op basis van cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

5 uur geleden
Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

5 uur geleden