Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huizenbezitters willen landelijke oplossing voor conflicten VvE's

Huizenbezitters willen landelijke oplossing voor conflicten VvE's

AMERSFOORT (ANP) - De Vereniging Eigen Huis (VEH) pleit voor een landelijke oplossing voor conflicten binnen Verenigingen van Eigenaren (VvE's). Volgens de belangenorganisatie voor huiseigenaren kan een landelijk netwerk aan wijkrechters oplossing bieden om geschillen binnen VvE's snel te verhelpen, want de impact van die conflicten is groot doordat bijvoorbeeld woonplezier verloren gaat.

Eigenaren van een appartement zijn automatisch lid van een VvE. Die vereniging is onder meer verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gebouw waarin de appartementen gevestigd zijn. De VEH stelt dat er vorig jaar 125 rechtszaken werden gevoerd over kosten van onderhoud, wijzigingen in het appartementsrecht, achterstallige betalingen en het besluitproces binnen de VvE. Er zijn ook conflicten rond overlast van een bewoner, zoals het meenemen van fietsen in de lift of het plaatsen van een kastje in de algemene hal.

Maar volgens VEH-directeur Cindy Kremer zorgen die conflicten en rechtszaken voor blijvende schade binnen een VvE. Dat kan weer negatieve gevolgen hebben voor onder meer het plegen van onderhoud en verduurzaming van gebouwen en appartementen.

Dure advocaten

"Hoe groot of klein het conflict ook is, het werkt ontwrichtend voor de VvE omdat zoiets vaak snel uit de hand loopt en uiteindelijk de hele VvE er last van heeft. Denk aan bewoners die medestanders verzamelen om tot een meerderheid te komen. Of hun standpunten laten onderbouwen in een juridische brief waardoor anderen zich geĆÆntimideerd voelen. Daarom is het des te belangrijker dat deze geschillen worden voorkomen en ze niet verder escaleren."

De belangenorganisatie wil nu dat de overheid leden van VvE's stimuleert om eerst met elkaar tot een oplossing te komen. "Lukt dat niet, dan kan een landelijk netwerk aan wijkrechters uitkomst bieden. Met wijkrechters heb je geen dure advocaten nodig, zij kunnen snel uitspraak doen zonder ingewikkelde langdurige procedures", stelt Kremer.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

8 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

11 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

13 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

14 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden