Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huizen in Almere kort ontruimd na vondst explosief

Huizen in Almere kort ontruimd na vondst explosief

ALMERE (ANP) - Een aantal woningen aan de Fokkeboom in Almere is zondagochtend rond 11.30 uur uit voorzorg ontruimd na de vondst van een explosief. Het gevaarte lag in de buurt van een woning.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verwijderd en meegenomen, waarna de bewoners omstreeks 14.00 uur weer terug naar hun huizen konden.

Een politiewoordvoerster kon in het kader van het onderzoek niet zeggen om wat voor explosief het gaat.

Meer uit Binnenland

Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

12 minuten geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

18 minuten geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

2 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

2 uur geleden
Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

2 uur geleden
Onderzoeksraad: DJI doet te weinig om drones veilig te maken

DEN HAAG (ANP) - De Chinese dronefabrikant DJI doet nog te weinig om ongelukken met zijn drones te voorkomen. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die had er begin dit jaar bij de maker op aangedrongen om de instructies aan gebruikers aan te passen, maar dat is niet genoeg gebeurd, concludeert de raad nu. "Het baart ons zorgen dat deze fabrikant onvoldoende oog lijkt te hebben voor veiligheidsissues", zegt Erica Bakkum van de raad in een verklaring.

2 uur geleden