Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huis stemt voor vervolging medewerkers Trump

Huis stemt voor vervolging medewerkers Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een meerderheid woensdag gestemd voor vervolging van twee medewerkers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij worden beschuldigd van betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool vorig jaar.

Het gaat om Peter Navarro en Daniel Scavino, die destijds als handelsadviseur en plaatsvervangend stafchef voor de president werkten. Zij weigerden te getuigen voor de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw, op 6 januari vorig jaar.

Het Huis stemde met 220 stemmen voor en 203 stemmen tegen vervolging van het tweetal, waarbij slechts twee Republikeinen zich bij de Democraten voegden. Het is uiteindelijk aan het ministerie van Justitie of de twee ook daadwerkelijk strafrechtelijk vervolgd worden vanwege minachting van het parlement.

Eind vorig jaar stemde het Huis al voor vervolging van de voormalige Trump-medewerkers Mark Meadows en Steve Bannon. Alleen Bannon wordt momenteel vervolgd, zijn zaak dient later dit jaar.

Meer uit Buitenland

Iran noemt aanval succes, Israël spreekt dat tegen

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - De Iraanse strijdkrachten zeggen alle doelen bereikt te hebben bij hun grootschalige aanval op Israël. "De operatie is succesvol afgerond", zei legerleider Mohammad Bagheri tegen de staatstelevisie.

8 minuten geleden
Israëlische president Herzog bedankt militairen, burgers en de VS

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft de militairen en burgers in het land en de VS bedankt voor hun inzet bij de Iraanse aanvallen op Israël. Hij sprak zijn dank uit aan "een coalitie van naties geleid door de VS en president Biden".

22 minuten geleden
Iran: als Israël terugslaat volgt nog grotere aanval

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft Israël gewaarschuwd voor verdere escalatie als het besluit de grootschalige Iraanse raket- en droneaanval te vergelden. Iran zal dan een nog grotere aanval uitvoeren dan afgelopen nacht, berichten Iraanse media.

53 minuten geleden
VS veroordelen Iraanse aanval en willen geen escalatie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken veroordeelt de Iraanse aanvallen op Israël "in de sterkste bewoordingen". "Terwijl wij geen escalatie willen, gaan we door met steun aan de Israëlische defensie en zoals de president (Joe Biden) heeft gezegd, zullen wij Amerikaans personeel verdedigen."

59 minuten geleden
Trump haalt uit naar 'corrupte' rechter in zwijggeldzaak

SCHNECKSVILLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de rechter die gaat over zijn eerste strafzaak. Hij omschreef rechter Juan Merchan op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania als slinks en corrupt.

1 uur geleden
Japan veroordeelt Iraanse vergeldingsaanvallen sterk

TOKIO (ANP/RTR) - Japan noemt de Iraanse vergeldingsaanvallen op Israël een escalatie, die de toestand in het Midden-Oosten verergert. Iran heeft als reactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus veel raketten en drones op Israël afgeschoten. Japan veroordeelt dat en vindt vrede en stabiliteit belangrijk, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Tokio.

1 uur geleden
Israël zegt dat Hamas voorstel voor bestand heeft afgewezen

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël zegt dat Hamas het meest recente voorstel heeft afgewezen voor een bestand in de Gazastrook. Dat betekent dat Israël zijn doelen in dat gebied ongeremd blijft nastreven, meldt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

1 uur geleden