Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huis neemt wetsvoorstel aan dat TikTok dreigt te verbieden in VS

Huis neemt wetsvoorstel aan dat TikTok dreigt te verbieden in VS

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een wetsvoorstel aangenomen dat een ultimatum stelt aan het sociale medium TikTok, melden Amerikaanse media. Volgens het wetsvoorstel moet ByteDance, de Chinese eigenaar van TikTok, zich terugtrekken uit de Amerikaanse tak van het mediaplatform. Als het dat niet doet, kan TikTok in de VS worden verboden.

De gedachte achter het wetsvoorstel, waarover de Amerikaanse Senaat nog moet stemmen, is dat Beijing het platform gebruikt voor propaganda en dat het Amerikaanse gebruikersdata zou kunnen misbruiken. TikTok heeft 170 miljoen gebruikers in de VS.

In een eerste reactie hekelde TikTok de stemming in het Huis. Een woordvoerder zei dat dit "de vrijheid van meningsuiting van 170 miljoen Amerikanen schaadt, 7 miljoen bedrijven verwoest en een platform dreigt te sluiten dat jaarlijks 24 miljard dollar bijdraagt aan de Amerikaanse economie".

Meer uit Buitenland

FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

41 minuten geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

2 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

2 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

2 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

3 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

3 uur geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

3 uur geleden