Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huiberts: we willen dat trainer volledige focus op AZ heeft

Huiberts: we willen dat trainer volledige focus op AZ heeft

ALKMAAR (ANP) - Het feit dat de ontslagen coach Arne Slot met Feyenoord heeft gepraat voor de trainersfunctie voor volgend jaar, was voor de clubleiding van AZ reden om per direct uit elkaar te gaan. "Die beslissing hebben we genomen omdat een coach die aan het einde van het jaar naar Feyenoord vertrekt, niet meer de volledige focus op AZ heeft", zei technisch directeur Max Huiberts bij de NOS.

De Alkmaarse club vernam recent dat Slot in gesprek is met de Rotterdammers om de daar vertrekkende coach Dick Advocaat op te volgen. "Ik heb dat Arne op de man af gevraagd en hij bevestigde dat. Dat was voor ons de reden om per direct uit elkaar te gaan", zei Huiberts. "Wij eisen van iedereen in de organisatie dat ze met AZ bezig zijn en de volledige focus hebben op AZ."

De technisch directeur zei transparantie belangrijk te vinden. "Afspraken daarover hoeven we niet te maken, dat is de manier van werken bij AZ. We zijn altijd open en eerlijk naar elkaar." Huiberts wilde Slot niet stiekem noemen, maar zei het wel raar te vinden dat de trainer met andere clubs praat, "omdat we pas net zijn begonnen aan de competitie".

Concurrent

Voor AZ speelt ook mee dat het om een directe concurrent in de Eredivisie gaat. "Anders hadden we straks een coach zitten die iedere week de vraag krijgt hoe het met Feyenoord gaat", zei Huiberts bij FOX Sports. "Een buitenlandse club was denk ik anders geweest, maar ook dan had ik het graag van de persoon zelf gehoord en het niet via de media willen vernemen." Toch was het volgens de technisch directeur geen beslissing op basis van emotie.

Volgens Huiberts is deze situatie anders dan bij de vorige trainer John van den Brom, die AZ twee seizoenen geleden verruilde voor FC Utrecht. "John is hier vijf jaar trainer geweest en we hebben altijd alles met elkaar gedeeld. Toen is alles op basis van vertrouwen gegaan. Dan ga je op een andere manier het gesprek in."

Meer uit Voetbal

Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

25 minuten geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen M√ľnster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

1 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

11 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

13 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

15 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

15 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

15 uur geleden