Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hugo Boss richt zich met nieuwe strategie op jongere kopers

Hugo Boss richt zich met nieuwe strategie op jongere kopers

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Modemerk Hugo Boss gaat zich meer richten op jonge kopers. De Duitse onderneming vernieuwt zijn kledingcollectie als onderdeel van een breder plan uit de koker van de nieuwe topman Daniel Grieder. De nieuwe strategie moet tegen 2025 hebben gezorgd voor een verdubbeling van de omzet tot 4 miljard euro.

Grieder deed zijn plan woensdag uit de doeken. Naast een verdubbeling van de omzet moet ook de winstmarge van het concern omhoog tot een niveau van voor de crisis van 12 procent.

Het is niet voor het eerst dat Hugo Boss, vooral bekend van de pakken en andere formele kleding, zichzelf opnieuw wil uitvinden. De onderneming werd door de crisis hard getroffen omdat mensen veel thuis werkten en om die reden vaker vrijetijdskleding kochten. In het tweede kwartaal van het jaar waren er bij Hugo Boss wel tekenen van herstel, naarmate de coronabeperkingen werden opgeheven.

Comebac

In de nieuwe strategie concentreert de onderneming zich met name op de merken Hugo en Boss. Daarbij zal Hugo zich richten op jonge trendsettende klanten. Daarbij is er meer ruimte voor zogeheten streetwear en kleurrijke ontwerpen. Boss blijft zich richten op kwaliteitspakken met een twist, voornamelijk in de kleuren zwart, camel en wit. Mogelijk gaat het ook om een uniseks collectie.

Grieder sluit niet uit dat Hugo Boss op termijn zijn collectie jeans, ondergoed, sneakers en make-up uitbreidt. In een toelichting sprak hij van een "comeback" voor de onderneming.

Digitale capaciteit

Het bedrijf is van plan om tegen 2025 zo'n 500 miljoen euro te steken in het opknappen van 80 procent van zijn winkelnetwerk en meer dan 150 miljoen euro in het verbeteren van zijn digitale capaciteit. Voor de promotie van het merk lijkt Hugo Boss ook een aantal beroemdheden te willen strikken om zowel meer fans als klanten te krijgen.

Grieder, die eerder bestuurder was bij Tommy Hilfiger en in juni bij Hugo Boss aan het werk ging, wil ook meer verkopen via derden via zogeheten groothandelsdistributie. Dat staat haaks op de koers van luxemerken als Burberry en Prada die de groothandelsactiviteiten juist aan het terugschroeven zijn.

Meer uit Financieel

Grootste koerssprong in meer dan 40 jaar voor maker Post-It

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Het Amerikaanse industrieconcern 3M, bekend van Post-it-notitiebriefjes en Scotch-tape, beleefde vrijdag zijn grootste koerssprong op Wall Street in meer dan veertig jaar. Beleggers zetten het aandeel 23 procent hoger na een sterk kwartaalbericht en een belofte van de dit jaar aangetreden topman om de fabrikant nieuw leven in te blazen. Zeker sinds 1980 heeft 3M niet meer zo'n grote dagwinst laten zien.

5 uur geleden
Gebruikers van X kunnen berichten afschermen van chatbot Grok

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk heeft gebruikers een manier gegeven om te voorkomen dat hun berichten en activiteit op X helpen bij het trainen van zijn chatbot Grok. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, voorheen bekend als Twitter, vrijdag aangekondigd.

6 uur geleden
Gamingwebsite: staking stemacteurs brengt GTA VI niet in gevaar

NEW YORK (ANP) - De staking onder stemacteurs van videogames heeft geen gevolgen voor de nieuwe versie van Grand Theft Auto (GTA), die voor volgend jaar gepland staat. Volgens gamingwebsite Kotaku geldt de staking alleen voor games die sinds een jaar in ontwikkeling zijn.

9 uur geleden
Hongarije vreest na zomer brandstoftekort zonder Russische olie

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Hongarije krijgt vanaf september te maken met brandstoftekorten als de Russische olieaanvoer niet wordt hersteld. Dat heeft een hoge Hongaarse regeringsfunctionaris vrijdag gezegd.

9 uur geleden
Basic-Fit en Heijmans na cijfers grote winnaars op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Fitnessketen Basic-Fit en bouwconcern Heijmans waren vrijdag de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden opgewekt op de cijfers die de ondernemingen naar buiten brachten en zetten hun aandelen fors hoger. Verlichtingsbedrijf Signify en flitshandelaar Flow Traders kwamen ook met resultaten. Zij stelden juist flink teleur en hun beurskoersen gingen fors omlaag.

10 uur geleden
Inspectie ziet bijna 200 overtredingen flitsbezorgers in 1,5 maand

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft in anderhalve maand tijd meer dan 180 overtredingen geconstateerd bij flitsbezorgers Getir en Flink en een platform waarvan zij gebruikmaakten. Volgens een woordvoerder gaat het om een "opvallend hoog" aantal. In bijna alle gevallen was sprake van illegale arbeid.

10 uur geleden
Storingen in 97 procent computers verholpen, meldt CrowdStrike

AUSTIN (ANP) - Een week nadat een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike een wereldwijde computerstoring veroorzaakte, is 97 procent van de systemen weer hersteld. Dat meldt CrowdStrike-topman George Kurtz op LinkedIn.

10 uur geleden