Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huawei-ruzie dreigt tussen China en Duitsland

Huawei-ruzie dreigt tussen China en Duitsland

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Wu Ken, de Chinese ambassadeur in Duitsland, zegt dat zijn land met tegenmaatregelen komt als de Duitsers techbedrijf Huawei uitsluiten als leverancier van apparatuur voor het 5G-netwerk. Dat besluit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor de Duitse auto-industrie die jaarlijks miljoenen auto's verkoopt in China.

De Duitse overheid is bezig met het opstellen van veiligheidsregels voor 5G-netwerken. Het is onduidelijk of die regels zo worden opgesteld dat Huawei uitgesloten wordt. Dat bedrijf wordt door verschillende westerse landen beticht van te nauwe banden met de Chinese overheid. Die zou Huawei-apparatuur gebruiken om te spioneren in het Westen. "Als Duitsland een besluit neemt dat leidt tot uitsluiting van Huawei van de Duitse markt, dan zal dat gevolgen hebben", zei Wu Ken tijdens een bijeenkomst van de Duitse krant Handelsblatt. "De Chinese regering zal niet werkeloos toekijken."

De ambassadeur wijst erop dat de Duitse automobielindustrie vorig jaar goed was voor een kwart van de 28 miljoen auto's die in China zijn verkocht. "Kunnen we zeggen dat Duitse wagens niet langer veilig zijn omdat we nu in de positie zijn dat we onze eigen auto's kunnen produceren? Nee. Dat is puur protectionisme."

Meer uit Financieel

ILT gaat misbruik slots Schiphol door privéjets tegen

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van onder meer privévliegtuigen op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden. De ILT handhaaft hierop al bij de commerciële luchtvaart.

36 minuten geleden
Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

DEN HAAG (ANP) - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 miljoen euro en het totaal aangevraagde subsidiebedrag is 46,5 miljoen euro.

1 uur geleden
ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

1 uur geleden
Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

VALKENSWAARD (ANP) - Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn prijzen iets opvoerde om eigen gestegen kosten deels te compenseren.

1 uur geleden
Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd. Daardoor leken de auto's bij testen te voldoen aan de geldende uitstootnormen, terwijl dit in de praktijk niet zo was.

2 uur geleden
Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Maatregelen vanuit de overheid om huurprijzen te verlagen en zittende huurders beter te beschermen zorgen er mogelijk voor dat beleggers huurwoningen verkopen in plaats van opnieuw te verhuren, denken de organisaties. Vooral in de laatste drie maanden van het jaar werden veel minder huizen verhuurd.

2 uur geleden
Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

NEW YORK (ANP/RTR) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.

2 uur geleden