Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huawei-ruzie dreigt tussen China en Duitsland

Huawei-ruzie dreigt tussen China en Duitsland

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Wu Ken, de Chinese ambassadeur in Duitsland, zegt dat zijn land met tegenmaatregelen komt als de Duitsers techbedrijf Huawei uitsluiten als leverancier van apparatuur voor het 5G-netwerk. Dat besluit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor de Duitse auto-industrie die jaarlijks miljoenen auto's verkoopt in China.

De Duitse overheid is bezig met het opstellen van veiligheidsregels voor 5G-netwerken. Het is onduidelijk of die regels zo worden opgesteld dat Huawei uitgesloten wordt. Dat bedrijf wordt door verschillende westerse landen beticht van te nauwe banden met de Chinese overheid. Die zou Huawei-apparatuur gebruiken om te spioneren in het Westen. "Als Duitsland een besluit neemt dat leidt tot uitsluiting van Huawei van de Duitse markt, dan zal dat gevolgen hebben", zei Wu Ken tijdens een bijeenkomst van de Duitse krant Handelsblatt. "De Chinese regering zal niet werkeloos toekijken."

De ambassadeur wijst erop dat de Duitse automobielindustrie vorig jaar goed was voor een kwart van de 28 miljoen auto's die in China zijn verkocht. "Kunnen we zeggen dat Duitse wagens niet langer veilig zijn omdat we nu in de positie zijn dat we onze eigen auto's kunnen produceren? Nee. Dat is puur protectionisme."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Europese beurzen sluiten grotendeels in de min

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend lager gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars en hielden hun kruit droog met het oog op het cijferseizoen dat later deze week echt op gang komt. Verlaagde economische ramingen van het IMF drukten ook enigszins op het sentiment. Uit de Verenigde Staten kwam weinig nieuws, daar waren de beurzen gesloten vanwege Martin Luther King Day.

over 2 minuten
Duizend EU-firma's openen kantoor in VK na brexit

LONDEN (ANP) - Meer dan duizend financiƫle bedrijven uit de Europese Unie willen na de brexit voor het eerst een kantoor openen in het Verenigd Koninkrijk. Dat komt naar voren uit aanmeldingsgegevens opgevraagd door adviesbureau Bovill bij toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA).

1 uur geleden
Moody's negatiever over Hongkong

LONDEN (ANP) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over Hongkong. Dat komt vooral door de "trage en inefficiƫnte reactie" van de regering op de aanhoudende protesten in de stadstaat. Het weifelende optreden van de regering van Hongkong zorgt onder meer voor twijfels over de daadkracht van het bestuur en van instellingen.

2 uur geleden
Wall Street dicht om Martin Luther King Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.

3 uur geleden
IMF weer pessimistischer over wereldeconomie

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.

3 uur geleden
Baggeraar Van Oord: wij hielden ons aan regels in Angola

ROTTERDAM (ANP) - Baggerbedrijf Van Oord zegt zich aan de Nederlandse en Angolese regels te hebben gehouden bij een omstreden project in Angola. Volgens de Nederlandse baggeraar kwam uit verschillende onderzoeken niets naar voren waardoor niet aan het project meegewerkt zou kunnen worden. Het gaat om de aanleg van nieuw land van ongeveer 400 hectare voor de uitbreiding van hoofdstad Luanda.

4 uur geleden
FNV eist van KLM dat personeel facilitaire dienst werk behoudt

UTRECHT (ANP) - KLM moet ervoor zorgen dat personeel, dat tot voor kort facilitaire diensten uitvoerde voor de maatschappij, ook bij de nieuwe opdrachtgever aan de slag kan. Dat zegt vakbond FNV, die KLM oproept daar alsnog afspraken over te maken.

5 uur geleden