Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hsieh wint met Mertens ook vrouwendubbelspel Australian Open

Hsieh wint met Mertens ook vrouwendubbelspel Australian Open

MELBOURNE (ANP) - Tennisster Hsieh Su-wei heeft op de Australian Open na het gemend dubbelspel ook het vrouwendubbelspel gewonnen. De Taiwanese was samen met de Belgische Elise Mertens in de finale met 6-1 7-5 te sterk voor de Letse Jeļena Ostapenko en Ljoedmyla Kitsjenok uit Oekraïne. Hsieh en Mertens waren als tweede geplaatst in Melbourne.

Voor de 38-jarige Hsieh, die vrijdag met de Pool Jan Zielinski al het gemengd dubbel won, was het al haar zevende grandslamtitel in het vrouwendubbelspel. Ze won Wimbledon al vier keer en was twee keer de beste op Roland Garros.

De tien jaar jongere Mertens schreef voor de vierde keer een grand slam op haar naam. Drie jaar geleden won ze de Australian Open al met Aryna Sabalenka, die dit jaar het enkelspeltoernooi wist te winnen.

Meer uit Sport

Sprinter Milan voor de derde keer de beste in Giro d'Italia

CENTO (ANP) - Wielrenner Jonathan Milan heeft zijn derde etappezege in de Ronde van Italië geboekt. De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek was in de dertiende etappe van Riccione naar Cento na 179 kilometer overduidelijk de beste in de massasprint. Hij bleef Stanislaw Aniolkowski uit Polen en de Duitser Phil Bauhaus voor. Tim van Dijke van Visma - Lease a Bike eindigde als vierde.

31 minuten geleden
Vollering beste bij aankomst bergop in Ronde van Burgos

ALTO DE ROSALES (ANP) - Demi Vollering heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De 27-jarige Nederlands kampioene van SD Worx-Protime was in de etappe van Briviesca naar Alto de Rosales de beste na 123 kilometer. Vollering wist op de aankomst bergop de Franse Évita Muzic en landgenote Karlijn Swinkels voor te blijven.

1 uur geleden
Wielrenner Van Aert maakt comeback in Noorwegen na blessure

OSLO (ANP) - Wielrenner Wout van Aert keert volgende week terug in het peloton. De Belg doet mee aan de Ronde van Noorwegen, zo meldt zijn ploeg Visma - Lease a Bike. Hij lag er acht weken uit nadat hij crashte in de eendagswedstrijd Dwars door Vlaanderen. Van Aert brak zijn sleutelbeen, borstbeen en enkele ribben.

3 uur geleden
Verstappen klokt vijfde tijd bij eerste vrije training op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training van de Grote Prijs van Emilia-Romagna de vijfde tijd neergezet. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull zag op het circuit van Imola Charles Leclerc (Ferrari) de snelste tijd neerzetten.

3 uur geleden
Letse oud-schaatser Silovs assistent Nederlandse shorttrackers

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB heeft Haralds Silovs aangesteld als assistent-bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. De 38-jarige Let tekent een contract tot de Olympische Spelen van 2026. De oud-schaatser is de opvolger van Annie Sarrat, die vorige maand moest vertrekken om een verschil van inzicht over de te volgens koers op weg naar de Spelen van Milaan.

5 uur geleden
Timberwolves verslaan Nuggets en dwingen beslissend duel af in NBA

MINNESOTA (ANP/AFP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben een beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Denver Nuggets in de playoffs van de NBA. In het zesde onderlinge duel werd het 115-70 voor de thuisploeg, waardoor een zevende en allesbepalende wedstrijd nodig is in de Western Conference.

10 uur geleden
Darter Van Gerwen verliest van Humphries in Sheffield

SHEFFIELD (ANP) - Darter Michael van Gerwen is bij de laatste reguliere speelronde van de Premier League uitgeschakeld in de halve finales. De Brabander, die al zeker was van de play-offs in de Premier League, verloor in Sheffield met 6-3 van Luke Humphries.

16 uur geleden