Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotels in de Randstad wacht een stille herfstvakantie

Hotels in de Randstad wacht een stille herfstvakantie

AMSTERDAM (ANP) - Hotels in de Randstad gaan een stille herfstvakantie tegemoet. Na het wegvallen van Duitse en Belgische toeristen, blijven nu ook Nederlanders weg uit de grote steden.

"Het is ongekend", zegt een manager van Grand Hotel Amrâth in Amsterdam. De afgelopen maanden werd het grootste deel van de boekingen die het hotel had staan, afgezegd. "Voor de herfstvakantie zien we een kleine stijging, maar niets is meer zeker in deze tijden. Alles kan ook zo weer geannuleerd worden." Het is sowieso erg stil op straat, aldus de manager. "Als ik uit het raam kijk naar de Prins Hendrikkade, zie ik normaal drommen toeristen. Nu is het uitgestorven." Bij Hotel ibis naast het Centraal Station merken ze hetzelfde. "Het is rustig, heel erg rustig."

Ook in hotel The James in het centrum van Rotterdam is het volgens een receptioniste "veel stiller dan normaal rond deze tijd". Bij het Bastion Hotel Rotterdam Alexander komen gelukkig nog veel zakenmensen uit andere regio's et noorden van het land. "Doordeweeks loopt het daardoor nog wel door", vertelt een receptioniste. "Maar in de weekenden is het behoorlijk leeg. Als we 20 van onze 105 kamers gevuld hebben is het veel." Ook het Van der Valk Hotel in Utrecht haalt doordeweeks nog wat klandizie uit zakelijke klanten. "We hebben nog vrij veel zaalreserveringen voor kleine vergaderingen."

Weekenden

Het Mercure Hotel in Den Haag verwelkomt juist in de weekenden nog de meeste gasten. "Doordeweeks hebben we 10 van onze 159 kamers bezet, in het weekend 30 tot 40", aldus een receptionist. Normaal komen er in de herfstvakantie naast Duitsers ook veel Nederlanders naar het hotel, maar dit jaar blijft iedereen weg. "In de zomer zaten we volgeboekt, maar vanaf september is het helemaal ingezakt. De annuleringen blijven binnenkomen."

Waar hotels in de steden het zwaar hebben, doen collega's in de buitengebieden juist goede zaken deze deze herfst. Volgens een woordvoerder van hotelketen Fletcher, die het grootste deel van zijn hotels buiten de steden heeft, is het zelfs drukker dan normaal. "In ons hotel in Amsterdam is het stil, maar vestigingen op bijvoorbeeld de Veluwe, op de Waddeneilanden en bij het strand krijgen veel boekingen. Veel lastminute en allemaal van Nederlanders", aldus een woordvoerder. Hij verwacht dat het eind oktober wel weer rustiger zal worden. "Dan moeten we het meestal hebben van Duitsers op herfstvakantie. Maar zij blijven natuurlijk weg dit jaar."

Meer uit Binnenland

Woningen ontruimd om grote brand in Rotterdam, zeker één gewonde

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een grote brand in een pand aan de Professor Poelslaan in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere woningen ontruimd, meldt de veiligheidsregio. Zo'n twintig bewoners werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt.

1 uur geleden
Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

1 uur geleden
CBS: kinderen in bijstandsgezin minder kans op goede ontwikkeling

DEN HAAG (ANP) - Kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin hebben minder kans op een goede ontwikkeling in het leven dan andere kinderen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze lopen vaker meerdere 'hulpbronnen' mis vergeleken met leeftijdsgenoten die niet in een bijstandsgezin opgroeien.

5 uur geleden
Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn na berichten van Studio Alphen en Omroep West.

7 uur geleden
Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

GRIJPSKERKE (ANP) - Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland). De vrachtauto, geladen met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste de wagen met zand op de personenauto. Beiden belandden daarop in de sloot.

7 uur geleden
Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.

8 uur geleden
Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden

PUTTEN (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De destijds 22-jarige vrouw vertrok op 6 augustus 1994 vanuit haar ouderlijk huis in Putten (Gelderland) op haar racefiets voor een fietstocht maar keerde nooit meer terug.

11 uur geleden