Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotels in de Randstad wacht een stille herfstvakantie

Hotels in de Randstad wacht een stille herfstvakantie

AMSTERDAM (ANP) - Hotels in de Randstad gaan een stille herfstvakantie tegemoet. Na het wegvallen van Duitse en Belgische toeristen, blijven nu ook Nederlanders weg uit de grote steden.

"Het is ongekend", zegt een manager van Grand Hotel Amrâth in Amsterdam. De afgelopen maanden werd het grootste deel van de boekingen die het hotel had staan, afgezegd. "Voor de herfstvakantie zien we een kleine stijging, maar niets is meer zeker in deze tijden. Alles kan ook zo weer geannuleerd worden." Het is sowieso erg stil op straat, aldus de manager. "Als ik uit het raam kijk naar de Prins Hendrikkade, zie ik normaal drommen toeristen. Nu is het uitgestorven." Bij Hotel ibis naast het Centraal Station merken ze hetzelfde. "Het is rustig, heel erg rustig."

Ook in hotel The James in het centrum van Rotterdam is het volgens een receptioniste "veel stiller dan normaal rond deze tijd". Bij het Bastion Hotel Rotterdam Alexander komen gelukkig nog veel zakenmensen uit andere regio's et noorden van het land. "Doordeweeks loopt het daardoor nog wel door", vertelt een receptioniste. "Maar in de weekenden is het behoorlijk leeg. Als we 20 van onze 105 kamers gevuld hebben is het veel." Ook het Van der Valk Hotel in Utrecht haalt doordeweeks nog wat klandizie uit zakelijke klanten. "We hebben nog vrij veel zaalreserveringen voor kleine vergaderingen."

Weekenden

Het Mercure Hotel in Den Haag verwelkomt juist in de weekenden nog de meeste gasten. "Doordeweeks hebben we 10 van onze 159 kamers bezet, in het weekend 30 tot 40", aldus een receptionist. Normaal komen er in de herfstvakantie naast Duitsers ook veel Nederlanders naar het hotel, maar dit jaar blijft iedereen weg. "In de zomer zaten we volgeboekt, maar vanaf september is het helemaal ingezakt. De annuleringen blijven binnenkomen."

Waar hotels in de steden het zwaar hebben, doen collega's in de buitengebieden juist goede zaken deze deze herfst. Volgens een woordvoerder van hotelketen Fletcher, die het grootste deel van zijn hotels buiten de steden heeft, is het zelfs drukker dan normaal. "In ons hotel in Amsterdam is het stil, maar vestigingen op bijvoorbeeld de Veluwe, op de Waddeneilanden en bij het strand krijgen veel boekingen. Veel lastminute en allemaal van Nederlanders", aldus een woordvoerder. Hij verwacht dat het eind oktober wel weer rustiger zal worden. "Dan moeten we het meestal hebben van Duitsers op herfstvakantie. Maar zij blijven natuurlijk weg dit jaar."

Meer uit Binnenland

Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

1 uur geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

8 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

8 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

8 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

9 uur geleden
Rijkswaterstaat begint half 2024 met vervangen geluidsschermen A10

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat begint halverwege 2024 met het vervangen van 6 kilometer aan geluidsschermen langs de A10 Noord bij Amsterdam. Dat meldt de organisatie maandag. Duizenden bewoners langs de A10 ervaren meer geluidsoverlast doordat eerder geluidsschermen zijn verwijderd.

9 uur geleden
Twee verdachte pakketten in Zoutkamp, omgeving afgezet en ontruimd

ZOUTKAMP (ANP) - In het Groningse Zoutkamp is maandagmiddag de omgeving van de Marneweg/N361 en Strandweg afgezet omdat er twee verdachte pakketten zijn gevonden. In eerste instantie kreeg de politie aan het begin van de middag melding van één verdacht pakket, maar na onderzoek blijkt dat het om twee pakketten gaat, aldus de politie. Een deel van een kazerne binnen het afgezette gebied is ontruimd.

9 uur geleden