Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotelconcern achter Ibis ziet sinds mei tekenen van herstel

Hotelconcern achter Ibis ziet sinds mei tekenen van herstel

PARIJS (ANP/RTR) - Accor heeft sinds mei het herstel van de coronacrisis ingezet. Dat komt volgens het Franse hotelconcern door de uitrol van vaccins en de geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen. Accor, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, zag de omzet in het eerste halfjaar evengoed nog zakken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het hotelwezen kreeg net als vorig jaar harde klappen door de uitbraak van het coronavirus en de malaise in de reis- en toerismesector. Daardoor kwamen er veel minder mensen in de hotels van Accor, dat ook tientallen vestigingen heeft in Nederland.

De omzet daalde in het eerste halfjaar op vergelijkbare basis met 6 procent naar 824 miljoen euro. Daarmee zijn de opbrengsten gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voor de coronacrisis. Accor boekte wel een kleiner bedrijfsverlies dan in 2020, mede dankzij kostenbesparingen.

Netto winst

Voor aftrek van belastingen en eenmalige opbrengsten was het resultaat een min van 120 miljoen euro, tegen een verlies van 227 miljoen euro een jaar eerder. Netto was wel sprake van een winst van 67 miljoen euro, omdat het aandeel in een hotelketen werd verkocht.

Op 26 juli was 93 procent van de hotels van Accor geopend. Dat percentage was in april 87 procent. Wereldwijd heeft het concern bijna 5200 hotels in 110 landen met in totaal 762.000 kamers.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

14 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

18 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

19 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden