Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Horecaondernemers Breda klaar voor ludieke picknick

Horecaondernemers Breda klaar voor ludieke picknick

BREDA (ANP) - Tientallen horecaondernemers in Breda staan gereed voor de ludieke picknick in de stad waarmee ze aandacht vragen voor de moeilijke situatie waarin de horeca zich bevindt. In het bijzonder wordt voor het openen van de terrassen gepleit. De starttijd voor de picknick is 12.05 uur. Dit omdat het voor veel ondernemers al 5 óver 12 is, aldus de initiatiefnemers.

Eet- en drinkgelegenheden moeten wegens de lockdown gesloten blijven, maar volgens veel horecaondernemers is die regel onzinnig voor de buitenruimtes. Zeker als wordt gekeken naar de samendrommende mensen in parken en op pleinen.

In Breda zullen de initiatiefnemers de coronaregels naleven. Honderden picknickkleedjes van 2 bij 2 meter worden op veilige afstand van elkaar neergelegd op verschillende pleinen en plekken in de stad. In totaal doen zestig ondernemers mee aan de actie. Zij verkopen onder meer koffie, thee en andere versnaperingen. Volgens de organisatie gaat het niet om de omzet, maar vooral om het signaal dat met de actie wordt afgegeven.

Grens bereikt

Een groep van 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) riep horecaondernemers eerder op om dinsdag de terrassen te openen. Volgens de groep is er een gebrek aan perspectief en is de grens niet alleen financieel maar ook psychisch bereikt.

De actievoerende KHN-afdelingen vinden dat de horeca en de reis-, evenementen- en cultuurbranche de rekening betalen voor de coronacrisis. De steunmaatregelen zijn daarnaast ook niet toereikend, vinden de ondernemers, die ook de tijd die het kost om de tegemoetkoming in de vaste lasten uit te keren hekelen.

Branchevereniging KHN heeft het kabinet meermaals opgeroepen op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren en de terrassen te openen.

Meer uit Binnenland

Gedupeerde toeslagenaffaire herkent conclusies enquêtecommissie

DEN HAAG (ANP) - Dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten, zoals de parlementaire-enquêtecommissie concludeert, is niet nieuw voor Roger Derikx. Als een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire herkent hij de bevindingen. "Ik hoop nu dat duidelijk is dat de Staat dit probleem niet kan oplossen."

4 minuten geleden
Vrachtwagen Defensie met militaire uitrusting deels leeggeroofd

DEN HAAG (ANP) - Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel, derde nacht op rij

TER APEL (ANP) - Voor de derde nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zondag op maandag ging het om 1949 mensen, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit betekent dat het COA het maximumaantal van 2000 niet overschreed en dus geen dwangsom hoeft te betalen.

3 uur geleden
Boeren worden overladen met maatregelen, zegt LTO

DEN HAAG (ANP) - Boeren worden "overladen" met maatregelen rond natuur, stikstof, water en klimaat en nog zijn die maatregelen niet voldoende om aan de huidige plannen van het kabinet te voldoen. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een reactie op het rapport van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

3 uur geleden
Aantal asielaanvragen blijft stabiel op hoog niveau

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week hebben ongeveer negenhonderd mensen in Nederland asiel aangevraagd. Dat is vergelijkbaar met het aantal aanvragen in de weken ervoor. Het aantal ligt wel duidelijk hoger dan in vorige jaren.

4 uur geleden
Jongen met automatisch wapen opgepakt bij bedreigd huis Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen aangehouden in de buurt van een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg. Agenten zagen hem rondrijden op een scooter en zetten de achtervolging in. De jongen, uit Capelle aan den IJssel, stapte af en gooide al rennend een tas weg waar een automatisch vuurwapen in bleek te zitten.

4 uur geleden
Explosief wordt woning Rotterdam ingegooid en komt op bed terecht

ROTTERDAM (ANP) - Een explosief is in de nacht van zondag op maandag bij een woning op de Klarinet in de Rotterdamse wijk Zevenkamp naar binnen gegooid. Het kwam op een bed terecht en ging af, meldde de politie maandagochtend. Er lag op dat moment niemand in. Er was wel iemand thuis. Diegene is niet gewond geraakt.

5 uur geleden