Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Horeca en politie zien sterke toename diplomafraude door portiers

ZOETERMEER (ANP) - De politie en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zien een "buitensporige toename" van diplomafraude door horecaportiers. Bij controles door de politie blijkt een deel van de portiers te beschikken over vervalste diploma’s.

Voor de coronacrisis waren er twee tot drie fraudegevallen per jaar. "De afgelopen zes weken is dat aantal geëxplodeerd. We hebben in deze korte periode al vijftien gevallen met vervalste diploma's gehad", zegt Ricardo Eshuis, directeur van de SVH.

Aan mensen met deze vervalste diploma’s zijn ten onrechte beveiligingspassen afgegeven waarmee ze zich als gecertificeerd portier bij de deur voordoen. "Dit leidt tot onveilige situaties en problemen voor horeca-eigenaren, omdat de fraudeurs niet over de vereiste vaardigheden en papieren beschikken", aldus de SVH.

Heropening

Sinds de heropening van de horeca onlangs is er volgens de SVH een grote vraag ontstaan naar horecaportiers om evenementen en uitgaansavonden in de horeca in goede banen te leiden.

De directeur vermoedt dat er onder de 1400 actieve gediplomeerde portiers zich nog een aantal fraudeurs bevindt. "Daarom is de politie van plan om met terugwerkende kracht verder onderzoek te doen."

Eshuis betreurt het stijgende aantal fraudeurs. "Vanuit SVH vinden we het jammer dat dit moet, maar we willen in samenwerking met de politie echt voorkomen dat horecaondernemers de dupe worden van frauderende portiers. We willen bovenal veiligheid voor alle gasten tijdens een avond uit."

Meer uit Binnenland

Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

5 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

8 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

10 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

12 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

12 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

14 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

18 uur geleden