Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Horeca- en entertainmentsector houdt rustig protest op Malieveld

Horeca- en entertainmentsector houdt rustig protest op Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Op het Malieveld in Den Haag houden horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector een rustig protest. Ze komen in actie tegen "te strenge coronaregels" en vóór meer financiële steun van de overheid.

Er hebben zich zo'n 150 mensen verzameld. Sommige dragen gele hesjes. Een clown heeft een bord bij zich met de tekst: wanneer kan ik weer lachen. Iemand anders heeft op zijn shirt de tekst: Rot op met je nieuwe normaal. Naast mensen uit de evenementenbranche hebben ook individuen zich bij het protest aangesloten die in het algemeen tegen de coronamaatregelen zijn. Ze worden vermaakt door een dj en de zanger van de feestband Trafassi.

De demonstranten vinden onder meer dat de algemene regel van 1,5 meter afstand houden te strikt wordt gehandhaafd in de horeca. Ze pleiten voor meer overleg en waarschuwingen, in plaats van directe boetes. Onder café- en restauranthouders is veel onvrede over de regels. Als ze hun zaak adequaat inrichten met het oog op de afstandsregel, wil dat nog niet zeggen dat alle gasten zich eraan houden.

Festivals op kleinere schaal of met minder mensen

De initiatiefnemers van de betoging vinden verder dat de overheid festivals in de buitenlucht weer moet toestaan vanaf 1 juli. Dat kan eventueel op kleinere schaal of met een maximaal aantal bezoekers per vierkante meter. "Steun ons en laten we proberen de enorme schade in deze branche nog enigszins te beperken voor het te laat is", schreven de organisatoren vooraf op Facebook.

Michel Walta uit Maastricht is in een omgebouwde botsauto aanwezig op het Malieveld. Hij verkoopt meubilair voor de entertainmentsector. Hij hoopt dat de overheid kiest voor 'de gulden middenweg'. "Corona kan levens kosten, maar het zou goed kunnen komen als het volwassen wordt aangepakt. De verantwoordelijkheid moet worden overgelaten aan de professionals in de entertainmentbusiness. Zij kunnen ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid", aldus Walta.

Zondag liep een protest tegen de coronamaatregelen van de overheid op het Malieveld uit de hand. Onruststokers zochten de confrontatie met de politie. Die arresteerde zo'n vierhonderd mensen.

Meer uit Binnenland

Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

54 minuten geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

2 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

3 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

3 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

4 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

5 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

6 uur geleden