Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hordefenomeen Bol verbaast zichzelf al in halve finales WK

Hordefenomeen Bol verbaast zichzelf al in halve finales WK

EUGENE (ANP) - Femke Bol is in de vorm van haar leven. Dat durfde de 22-jarige atlete wel te zeggen op de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene, waar ze overtuigend de finale haalde van de 400 meter horden. Ze won haar serie in de halve finales met ogenschijnlijk speels gemak in 52,84.

"Op het laatste stuk zat Shamier Little iets te dicht bij, dus heb ik nog maar even versneld", sprak ze bijna luchtig na de race. "Ik vond het fijner om eerste te worden. Het is voor mijn zelfvertrouwen goed dat ik makkelijk kon aanzetten zo laat in de race en dat ik zo'n tijd loop. Ik ben zelf ook een beetje verbaasd dat het zo hard gaat. Maar het is ook wel weer mooi dat je jezelf zo kan verrassen."

In de finale zal ze net als op de Olympische Spelen moeten opboksen tegen olympisch kampioene Sydney McLaughlin. De Amerikaanse sensatie liep in haar heat van de halve finales sneller dan Bol: 52,17. Ook de Amerikaanse regerend wereldkampioene Dalilah Muhammad, die met 53,28 de derde tijd liep in de halve finales, is nog niet afgeschreven.

De Amersfoortse, in Tokio winnares van olympisch brons, zei vooral uit te kijken naar de finale. "Ik heb deze race heel makkelijk gelopen. De bedoeling was tussen alle tien de horden vijftien passen te maken en dat lukte. Ik ben ready voor de finale. Ik hoop dat Sydney en Dalilah het beste uit me halen en me pushen op de laatste meters nog wat harder te gaan."

Bol weet wat ze moet doen om vrijdagnacht 04.50 uur Nederlandse tijd op scherp te staan. "Ik neem met mijn trainers het raceplan door. Dat heb ik in mijn hoofd al zo vaak gelopen; ik kan er wel op vertrouwen dat ik het kan. Op de finaledag zelf is het dan een kwestie van wat afleiding zoeken en rustig de adrenaline opbouwen. Ik kan mezelf goed oppeppen."

Meer uit Sport

Van de Zandschulp verliest in eerste ronde challengertoernooi

AIX-EN-PROVENCE (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft opnieuw een nederlaag geleden. De 28-jarige Nederlander ging bij het challengertoernooi van Aix-en-Provence al in de eerste ronde onderuit. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Arthur Rinderknech: 4-6 7-6 (7) 3-6.

24 minuten geleden
Amerikaanse Faulkner wint vierde etappe Vuelta, Vos neemt leiding

ZARAGOZA (ANP) - Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

39 minuten geleden
Van Gils sprint naar zege in eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - Wielrenner Maxim Van Gils heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De 24-jarige Belg van Lotto Dstny was de snelste in de massasprint van een uitgedund peloton. Alex Aranburu uit Spanje werd tweede, voor de Amerikaan Riley Sheehan.

52 minuten geleden
Imola herdenkt verongelukte F1-coureur Senna in bijzijn familie

IMOLA (ANP/DPA) - Op het circuit van Imola in Italië is oud-coureur Ayrton Senna herdacht. De Braziliaan verongelukte precies dertig jaar geleden op het circuit. Bij de plechtigheid was familie van Senna aanwezig.

2 uur geleden
Oud-winnaar Bernal kondigt deelname aan Tour de France aan

BOGOTA (ANP/AFP) - Oud-winnaar Egan Bernal doet dit jaar weer mee aan de Tour de France. De 27-jarige Colombiaan van Ineos Grenadiers werd in 2022 slachtoffer van een ongeluk tijdens een training en verkeerde vervolgens in levensgevaar. Een jaar later maakte hij, ook in de Tour de France, nog niet al te succesvol zijn rentree. Dit voorjaar was de Tour-winnaar van 2019 beter in vorm met onder meer een derde plaats in de Ronde van Catalonië.

3 uur geleden
Turnster Lieke Wevers bij EK in actie op twee toestellen

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers komt bij de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Rimini in actie op twee toestellen. Dat blijkt uit de startlijst voor de kwalificatiewedstrijd van donderdag. Wevers, die in Rimini haar internationale rentree maakt sinds de meerkampfinale bij de Olympische Spelen van Tokio, turnt op brug en balk.

3 uur geleden
Wielrenner Kämna verlaat ziekenhuis maand na trainingsongeluk

TENERIFE (ANP/DPA) - De Duitse wielrenner Lennard Kämna heeft een kleine maand na zijn zware trainingsongeval het ziekenhuis op Tenerife verlaten. De 27-jarige klimmer keert woensdag terug naar Duitsland voor zijn verdere herstel, dat hij met de begeleiding van teamartsen afwerkt in een revalidatiekliniek. "Het was geen makkelijke tijd, maar ik ben dolblij dat de eerste stap nu achter de rug is", staat in een reactie van Kämna via zijn ploeg Bora-hansgrohe.

5 uur geleden