Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoorzitting curatorzaak Britney Spears van start

Hoorzitting curatorzaak Britney Spears van start

LOS ANGELES (ANP) - De hoorzitting in de zaak rondom het curatorschap van Britney Spears is van start gegaan, melden Amerikaanse media. Naar verwachting beslist de rechtbank woensdag (lokale tijd) over het mogelijke einde van het curatorschap van de zangeres, die na een mentale inzinking sinds 2008 onder curatele staat van haar vader Jamie Spears.

De rechtszaal is volledig bezet, schrijft persbureau AFP. Sommige fans zijn al voor zonsopgang naar de rechtbank gekomen in Los Angeles om zich te verzekeren van een van de voor publiek gereserveerde stoelen. Buiten de rechtbank hebben zich zo'n honderd fans verzameld, die borden omhoog houden met leuzen als "Jail Jamie".

De Amerikaanse zangeres, bekend van hits als Circus en Toxic, is in een langdurige juridische strijd verwikkeld om van haar vader af te komen als conservator. Haar advocaat Mathew Rosengart gaat ervan uit dat woensdag beslist wordt dat de curatele voor het einde van het jaar is opgeheven. Daarbij is het nog wel de vraag of de 39-jarige zangeres psychisch geëvalueerd moet worden voordat die beslissing genomen kan worden.

Vader Jamie liet op 7 september weten dat hij de curatele waar zijn dochter al dertien jaar onder staat wil beëindigen. Daar ging zijn dochter vorige week officieel mee akkoord. De zangeres verzoekt de rechter wel haar vader per direct uit zijn functie als toezichthouder te zetten. Dat is nu nog niet gebeurd. Het zal nog even duren voordat al het papierwerk rond het stopzetten van de curatele rond is. Bovendien wil Britney niet dat Jamie zich nog kan bemoeien met de huwelijkse voorwaarden die ze opstelt voor haar verloofde Sam Asghari.

Meer uit Buitenland

Tunesië wil niet Europese grenswacht zijn

TUNIS (ANP) - Tunesië is niet van plan de rol van grenswacht op zich te nemen ten behoeve van andere landen. Dat zegt de Tunesische president Kais Saied op de vooravond van een topontmoeting omtrent migratie.

1 uur geleden
Trump: wrede vervolging is een aanfluiting van gerechtigheid

COLUMBUS (ANP/RTR) - Bij zijn eerste publieke optreden nadat hij werd aangeklaagd voor tientallen misdrijven, haalde voormalig president Donald Trump uit naar president Joe Biden en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Op de Republikeinse staatsconventie in de staat Georgia zei hij dat de "wrede vervolging een aanfluiting is van gerechtigheid".

2 uur geleden
Macron vraagt Iran onmiddellijk te stoppen met steun aan Rusland

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft gebeld met zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi met de vraag "een onmiddellijk einde te maken" aan de militaire steun die het land biedt aan Rusland in de strijd tegen Kyiv. Macron benadrukte de "humanitaire gevolgen" van de aanvallen die in Oekraïne plaatsvinden met Iraanse drones.

5 uur geleden
Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

6 uur geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

7 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

8 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

9 uur geleden