Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hooguit tien personen samen met Kerstmis in Spanje

Hooguit tien personen samen met Kerstmis in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - In Spanje mogen hooguit tien personen samen zijn met Kerstmis en oud op nieuw. Dat is de limiet in deze coronatijd.

De Spaanse regering wilde eigenlijk vasthouden aan de huidige regel van maximaal zes personen, die praktisch overal geldt. Volgens gezondheidsdeskundigen is dat een veilig maximum om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar sommige regio's lagen dwars. Catalonië en Madrid bijvoorbeeld pleitten voor een minder strenge limiet van tien personen tijdens de feestdagen.

Dat is nu overeengekomen, aldus de minister van Volksgezondheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Biden belt Merkel: meer actie nodig tegen coronapandemie

WASHINGTON/BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gebeld met de Duitse bondskanselier Merkel. Van de Europese leiders hadden de Britse premier Johnson en de Franse president Macron eerder al een gesprek met de nieuwe machthebber in Washington.

1 uur geleden
Nederland: oppositieleider kan niet meer namens Venezuela spreken

BRUSSEL (ANP) - De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó kan niet meer namens Venezuela spreken, vindt Nederland. Wel blijft hij "een belangrijke gesprekspartner namens de oppositie", zegt buitenlandminister Stef Blok.

3 uur geleden
EU: onacceptabel dat Britten EU-ambassadeur niet voor vol aanzien

BRUSSEL (ANP) - Dat het Verenigd Koninkrijk de EU-ambassadeur in Londen in rang heeft teruggezet, is onacceptabel. De Britse regering moet vertegenwoordigers van de Europese Unie zo snel mogelijk weer als die van volwaardige landen behandelen, waarschuwt de Europese Unie.

3 uur geleden
VS verlengen inreisbeperkingen voor Europeanen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten verlengen de reisbeperkingen voor EU-burgers, Britten en Brazilianen en voegen daar Zuid-Afrika aan toe vanwege de besmettelijke coronavariant in dat land.

3 uur geleden
Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse premier Conte dient zijn ontslag in, maar hij hoopt daarna opnieuw te kunnen regeren. Hij roept zijn kabinet dinsdagochtend bijeen om de ministers over zijn stap te informeren, maakte zijn kantoor maandag bekend.

3 uur geleden
Brussel eist opheldering over vaccinproductie AstraZeneca

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie eist opheldering van het farmaceutische bedrijf AstraZeneca over zijn productie van de coronavaccins waarvan de EU 400 miljoen doses heeft gereserveerd. "De EU wil precies weten welke doses waar door AstraZeneca zijn geproduceerd tot dusver en als ze zijn geleverd, aan wie", zei EU-commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) na afloop van een vergadering van de commissie, vertegenwoordigers van de lidstaten en het bedrijf.

4 uur geleden
Einde aan verbod op transgenders in Amerikaanse leger

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Witte Huis heeft een einde gemaakt aan het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger. De ban was ingesteld door de vorige president Trump.

5 uur geleden