Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogste winst voor Deutsche Bank sinds 2011

Hoogste winst voor Deutsche Bank sinds 2011

FRANKFURT (ANP) - Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft vorig jaar de hoogste winst behaald sinds 2011. De bank profiteerde onder meer van goede prestaties bij de zakenbankdivisie die zich bezighoudt met handel op de financiële markten en het adviseren bij beursgangen en overnames. Ook hoefde Deutsche Bank veel minder geld opzij te zetten om eventuele verliezen op slechte leningen op te vangen.

De nettowinst bedroeg 2,5 miljard euro, wat een verviervoudiging ten opzichte van het resultaat in 2020 is. Daarbij namen de totale inkomsten met 6 procent toe naar 25,4 miljard euro. Volgens topman Christian Sewing was bij alle bedrijfsonderdelen groei te zien. De reserves voor slechte leningen gingen met 71 procent omlaag naar 515 miljoen euro.

Deutsche Bank heeft de laatste jaren duizenden banen geschrapt om kosten te besparen. Het financiële concern wil over 2021 een dividend uitkeren van 20 cent per aandeel. In de voorgaande twee jaar werd geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Ook begint de bank met een aandeleninkoopprogramma van 300 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

35 minuten geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

55 minuten geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

1 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

1 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

1 uur geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

1 uur geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

1 uur geleden