Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen

Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de tevergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.

De rechtbank wees zonder commentaar het bezwaar van Trump af over duizenden stembiljetten in Wisconsin, een staat die Trump met meer dan 20.000 stemmen verschil verloor van de uiteindelijke winnaar van de presidentsverkiezingen, de Democraat Biden.

Het was de laatste van drie klachten die tegen het einde van het presidentschap van Trump bij het Hooggerechtshof waren ingediend. De rechtbank had op 22 februari de andere twee bezwaren van Trump afgewezen. Ook hier ging een zaak over Wisconsin en de andere over stemmen in de staat Pennsylvania, waar Trump eveneens verloor. Lagere rechtbanken hadden Trump in alle drie zaken al in het ongelijk gesteld.

Politieke waarnemers verwachtten al dat het Hooggerechtshof niet van plan zou zijn tussenbeide te komen in de zaken en andere zaken die door zijn bondgenoten waren aangespannen, omdat het niet handelde voor het parlement (Congres) op 6 januari de overwinning van Biden bevestigde. Die stap van het Congres in het Capitool werd toen ruw onderbroken door Trump-aanhangers. Trump zelf blijft nog steeds beweren dat zijn overwinning is "gestolen" door fraude en onregelmatigheden bij de verkiezingen.

Meer uit Buitenland

Ex-jihadiste verliest bezwaar tegen verlies Brits burgerschap

LONDEN (ANP/DPA/AFP) - Shamima Begum, die als 15-jarige haar ouderlijk huis in Londen verliet en als moslimstrijdster naar Syrië ging, is terecht haar Britse nationaliteit kwijtgeraakt. Dat concluderen rechters in een beroepszaak. De nu 24-jarige verloor haar staatsburgerschap nadat ze in 2019 was aangetroffen in een vluchtelingenkamp in Syrië, waar ze nog steeds leeft.

8 minuten geleden
Senator Chuck Schumer in Kyiv om Oekraïne gerust te stellen

KYIV/WASHINGTON (ANP) - De voorzitter van de Amerikaanse Senaat Chuck Schumer bezoekt Kyiv volgens Amerikaanse media om president Volodymyr Zelensky gerust te stellen over voortgaande hulp uit de VS. De Democratische senaatsvoorzitter belooft extra hulp ongeacht of het voorgestelde pakket van 60 miljard dollar (55 miljard euro) dat vooralsnog in het Huis van Afgevaardigden is gestrand, wordt goedgekeurd of niet.

41 minuten geleden
Israël stuurt delegatie naar Parijs om impasse te doorbreken

PARIJS (ANP/AFP) - Een Israëlische delegatie onder leiding van het hoofd van de Mossad reist naar Parijs in de hoop de impasse in het overleg over een nieuw bestand met Hamas in de Gazastrook te doorbreken. Met het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst gaat ook de top van de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet mee, melden Israëlische media.

1 uur geleden
Bolsonaro weigert te getuigen in onderzoek naar staatsgreep

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro heeft geweigerd te getuigen in het onderzoek naar een vermeende staatsgreep na de laatste presidentsverkiezingen. Bolsonaro werd verhoord op het hoofdkantoor van de politie in de hoofdstad Brasilia.

2 uur geleden
Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

4 uur geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

6 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

7 uur geleden