Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen

Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de tevergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.

De rechtbank wees zonder commentaar het bezwaar van Trump af over duizenden stembiljetten in Wisconsin, een staat die Trump met meer dan 20.000 stemmen verschil verloor van de uiteindelijke winnaar van de presidentsverkiezingen, de Democraat Biden.

Het was de laatste van drie klachten die tegen het einde van het presidentschap van Trump bij het Hooggerechtshof waren ingediend. De rechtbank had op 22 februari de andere twee bezwaren van Trump afgewezen. Ook hier ging een zaak over Wisconsin en de andere over stemmen in de staat Pennsylvania, waar Trump eveneens verloor. Lagere rechtbanken hadden Trump in alle drie zaken al in het ongelijk gesteld.

Politieke waarnemers verwachtten al dat het Hooggerechtshof niet van plan zou zijn tussenbeide te komen in de zaken en andere zaken die door zijn bondgenoten waren aangespannen, omdat het niet handelde voor het parlement (Congres) op 6 januari de overwinning van Biden bevestigde. Die stap van het Congres in het Capitool werd toen ruw onderbroken door Trump-aanhangers. Trump zelf blijft nog steeds beweren dat zijn overwinning is "gestolen" door fraude en onregelmatigheden bij de verkiezingen.

Meer uit Buitenland

Prins Harry in rechtbank: familie heeft informatie achtergehouden

LONDEN (ANP) - De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

11 minuten geleden
Ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

WASHINGTON (ANP) - Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

1 uur geleden
Frankrijk wijst overlevering leden Italiaanse Rode Brigades af

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - Het hoogste Franse gerechtshof heeft een verzoek van de Italiaanse overheid om een groep van tien voormalige linkse militanten van de Brigate Rosse (Rode Brigades) over te leveren definitief afgewezen. Volgens het Hof van Cassatie zou de overlevering een te grote inbreuk zijn op hun mensenrechten.

3 uur geleden
Myanmar ontbindt partij Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi

NAYPYIDAW (ANP/AFP/RTR) - Het militaire regime van het Aziatische Myanmar ontbindt de partij van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. De Nationale Liga voor Democratie (NLD) registreerde zich bewust niet voor de verkiezingen, omdat die volgens de partij sowieso niet eerlijk zouden verlopen. Daarmee voldoet de NLD niet aan de nieuwe, strenge kieswet die door het leger is opgesteld.

4 uur geleden
Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee jaar strafkamp veroordeeld voor kritiek op de strijdkrachten, meldt mensenrechtenbeweging OVD-Info. Hij zat in huisarrest maar zou zijn gevlucht.

5 uur geleden
Twee mensen doodgestoken bij islamitisch centrum in Lissabon

LISSABON (ANP/RTR/DPA) - In een islamitisch centrum in de Portugese hoofdstad Lissabon zijn twee vrouwen gedood bij een aanval van een Afghaanse vluchteling met een groot mes. De slachtoffers (24 en 49) zijn medewerkers van de instelling in de buurt van het stadion van voetbalclub Benfica. Meerdere personen raakten gewond.

6 uur geleden
Tientallen doden door brand in migrantenopvang Mexico

CIUDAD JUÁREZ (ANP/AFP/RTR) - Een brand in een migrantencentrum in Mexico heeft ongeveer veertig mensen het leven gekost. In de opvang, vlak bij de grens met de Verenigde Staten, zaten bijna zeventig mannen uit Centraal- en Zuid-Amerika, aldus de autoriteiten.

7 uur geleden