Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogste aantal nieuwe coronapatiënten van dit jaar opgenomen

Hoogste aantal nieuwe coronapatiënten van dit jaar opgenomen

ZEIST (ANP) - Terwijl het kabinet de coronamaatregelen afbouwt, is het aantal opgenomen coronapatiënten in de ziekenhuizen verder toegenomen. Verpleegafdelingen kregen 291 nieuwe patiënten binnen die het virus hebben opgelopen, het hoogste aantal van dit jaar.

Momenteel liggen 1952 mensen die besmet zijn met het virus in het ziekenhuis. Per saldo zijn dat er 32 meer dan een dag eerder, zo blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Veruit de meeste mensen die nu met Covid-19 in het ziekenhuis liggen, worden behandeld op verpleegafdelingen. Op de intensive cares is het cijfer al weken relatief laag en stabiel. Daar lagen dinsdag 156 coronapatiënten.

Het totale aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is nu het hoogst sinds eind december vorig jaar. Een belangrijk verschil is dat destijds zo'n 500 van de patiënten op de ic lagen. De heersende omikronvariant van het coronavirus maakt mensen zelden zo ziek dat ze op de ic belanden.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronabesmetting in het ziekenhuis worden opgenomen en patiënten die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben. Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit, want al deze patiënten moeten in isolatie worden verpleegd en dat legt veel druk op de zorg.

Meer uit Gezond

LUMC: één prik tegen hondsdolheid is genoeg

LEIDEN (ANP) - Mensen die zich voor een reis laten vaccineren tegen hondsdolheid, hebben aan één prik genoeg. Ze zijn daarmee "net zo goed beschermd als met de huidige twee prikken", meldt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

1 uur geleden
Voedingscentrum: werkgevers kennen regels over kolven slecht

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zijn slecht op de hoogte van de regels over borstvoeding geven of kolven onder werktijd. Ook voldoen kolfruimtes op het werk over het algemeen niet aan de wettelijke eisen. Die conclusies trekt het Voedingscentrum op basis van een enquête onder ruim 800 leidinggevenden en mensen die over personeelszaken beslissen.

1 dag geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

1 dag geleden
Nobelprijs Geneeskunde naar ontwikkelen mRNA-vaccins tegen corona

STOCKHOLM (ANP) - De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman. Zij krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek waardoor "effectieve mRNA-vaccins tegen covid-19" konden worden ontwikkeld.

2 dagen geleden
Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

2 dagen geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

2 dagen geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

2 dagen geleden