Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoog tijd voor centrale website over coronavirus

Hoog tijd voor centrale website over coronavirus

AMSTERDAM/DEN HAAG (ANP) - De overheid moet zo snel mogelijk een centrale website inrichten, waarop alle informatie over de coronacrisis en de genomen maatregelen overzichtelijk te vinden is. Daarnaast is het openen van een callcenter voor rechtstreekse vragen een goed idee, net als een dagelijks bulletin van het centrale crisisteam.

Dat vinden crisiscommunicatiedeskundigen Leo de Later en Charles Huijskens. Beide deskundigen zijn het erover eens dat de manier waarop premier Mark Rutte en drie ministers maandagavond nieuwe maatregelen aankondigden, niet uitblonk in duidelijkheid. "In tijden van crisis moet elke boodschap helder en simpel zijn. Anders ligt verwarring op de loer", aldus De Later.

Er is volgens hen bijvoorbeeld veel verwarring over de tijd dat het verplichte thuiswerken geldt. Dat blijft vooralsnog 6 april, maar velen denken dat die periode ook is opgerekt naar 1 juni, de datum die is genoemd voor het verbod op groepsevenementen. De Later: "Je kan alles wel vinden, maar daarvoor moet je zelf shoppen op allerlei websites. Dat is voor sommige mensen te moeilijk."

Voorgrond

Huijskens en De Later vinden het goed dat Rutte "zichtbaar is en de leiding neemt." "Mensen hebben nu behoefte aan iemand die orde op zaken stelt. Al zie ik Justitieminister Ferd Grapperhaus ook steeds vaker op de voorgrond treden. Die is echt van de duidelijke taal", meent Huijskens.

Volgens De Later is de hoeveelheid informatie die tijdens de televisiemomenten over de Nederlanders wordt uitgestort te groot. "Al die mondelinge informatie moet iedereen maar meteen verwerken. Ik pleit voor heldere en kortere boodschappen van alleen de minister-president met hooguit een deskundige erbij voor de uitleg." "En een bondige samenvatting aan het eind", vult Huijskens aan.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

2 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

4 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

4 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

5 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

6 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

6 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

7 uur geleden