Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoog personeelsverloop raakt aan omzetgroei Intertrust

Hoog personeelsverloop raakt aan omzetgroei Intertrust

AMSTERDAM (ANP) - De groei van financieel dienstverlener Intertrust is in het slotkwartaal van 2021 iets lager uitgevallen dan een jaar eerder. Volgens het bedrijf had dit vooral te maken met een lagere productie in Nederland, Luxemburg en op de Kaaimaneilanden waarbij met name het hoge personeelsverloop voor problemen zorgde. Ook in het derde kwartaal van vorig jaar speelde dit al.

In een jaar tijd is ongeveer een kwart van het personeel bij Intertrust vertrokken en vervangen. Met het hoge personeelsverloop staat Intertrust in de sector waarin het actief is zeker niet alleen, verzekert een woordvoerder van het bedrijf. Met name in Nederland en Luxemburg is de arbeidsmarkt zeer krap waardoor het moeilijker is om personeel vast te houden. Intertrust probeert met nieuwe beloningsstructuren en extra diensten op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid personeel langer binnenboord te houden.

Het inwerken van nieuwe collega's door ervaren mensen kost tijd, verduidelijkt de woordvoerder. Tijd die niet besteedt kan worden aan het schrijven van uren op klanten, waar Intertrust het qua opbrengsten van moet hebben. Daarbij is een nieuw iemand niet gelijk op het niveau van een ervaren kracht.

2020

In het coronajaar 2020 was het verloop van personeel minder groot. Toen vertrok circa 10 procent van de mensen. Maar met het wegebben van de onzekerheden staan mensen meer open voor nieuwe uitdagingen. Bij Intertrust werken in totaal zo'n 4000 mensen.

Intertrust, met het hoofdkantoor in Amsterdam, verzorgt of controleert de financiële administratie en regelt belastingzaken van andere bedrijven of beleggers. Het bedrijf maakte eerder bekend overgenomen te zullen worden door zijn Amerikaanse branchegenoot CSC. Dat proces loopt volgens Intertrust volgens planning. De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

2 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

4 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

6 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

8 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

9 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

10 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

10 uur geleden