Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdrol Openda bij Vitesse in thuisduel met Dundalk (2-2)

Hoofdrol Openda bij Vitesse in thuisduel met Dundalk (2-2)

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Dundalk in de derde voorronde van de Conference League niet kunnen winnen. De Arnhemse ploeg was in de eerste helft oppermachtig, maar deed zichzelf met een ruststand van slechts 1-0 schromelijk tekort. In het laatste half uur verloor de thuisclub de controle over de wedstrijd en kwam de Ierse formatie volledig onverwacht twee keer tot scoren. Dankzij Loïs Openda stelde Vitesse toch nog een gelijkspel veilig: 2-2.

De Belgische spits bracht de gelijkmaker in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd op zijn naam. Een minuut later moest hij het veld verlaten nadat hij voor een natrappende beweging naar een tegenstander de rode kaart had gekregen. Openda mist daardoor de return volgende week in Ierland.

Vitesse was voor de rust op alle fronten de betere ploeg. In het aanhoudende overwicht dwongen de Arnhemmers legio grote kansen af. Alleen Matus Bero kwam echter tot scoren. De Slowaak trof doel in de 20e minuut uit een messcherpe counter (1-0).

De fraaie assist bij die treffer kwam van rechtsback Million Manhoef, die met Openda voor de rust de beste speler was bij Vitesse. De nieuwe doelman Markus Schubert, de vervanger van Remko Pasveer (naar Ajax), maakte een degelijke indruk. Met een uithaal op de lat vuurde Patrick McEleney halverwege de eerste helft nog wel een Iers waarschuwingsschot af.

Na de pauze was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Vitesse viel aan en Dundalk verdedigde met de moed der wanhoop. Een afstandsschot van Riechedly Bazoer eindigde op de lat. In het laatste half uur zakte Vitesse ver weg en kwamen de fysiek sterke Ieren juist opzetten. Met een fraaie kopbal en een technisch hoogstandje gaf McEleney het duel een verrassende wending (1-2). Openda voorkwam met een halve omhaal een pijnlijke nederlaag, maar door zijn rode kaart had hij na afloop weinig reden tot lachen.

Meer uit Voetbal

Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

1 uur geleden
Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

2 uur geleden
Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

9 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

10 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

10 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

10 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

10 uur geleden