Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdrol Fati (17) bij FC Barcelona met dank aan Messi

Hoofdrol Fati (17) bij FC Barcelona met dank aan Messi

BARCELONA (ANP) - In navolging van koploper Real Madrid heeft ook nummer 2 FC Barcelona een overwinning behaald in de Spaanse competitie. De titelhouder versloeg op eigen veld middenmoter Levante met klein verschil: 2-1. Daardoor bleef de achterstand op Real Madrid, dat zaterdag met 1-0 te sterk was voor stadgenoot Atlético, drie punten.

Barcelona sloeg na een half uur hard toe. Binnen twee minuten kwam de Spaanse tiener Ansu Fati (17) twee keer tot scoren. Twee keer klopte hij doelman Aitor Fernández met een schot tussen de benen door. In beide gevallen was de 32-jarige sterspeler Lionel Messi de aangever. De Franse international Antoine Griezmann liet voor de rust namens de thuisclub legio kansen liggen.

Na de pauze was met name Messi een paar keer dicht bij een doelpunt. De Argentijnse aanvoerder was echter onfortuinlijk in de afronding. Ploeggenoot Frenkie de Jong werd tien minuten voor tijd gewisseld. Negen minuten eerder moest de schotloze Griezmann al naar de kant. In de extra tijd zorgde Rubén Rochina met een ferme uithaal voor de eindstand: 2-1.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

50 minuten geleden
Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

1 uur geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

1 uur geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

1 uur geleden
KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

2 uur geleden
KNVB-arts positief over EK-deelname geblesseerde De Jong

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen", vertelde Edwin Goedhart, manager medische zaken van de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

2 uur geleden
Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij begin deze maand geschorst.

2 uur geleden