Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdofficier Jeuken vraagt getuigen Mallorcazaak zich te melden

Hoofdofficier Jeuken vraagt getuigen Mallorcazaak zich te melden

UTRECHT (ANP) - Hoofdofficier Rutger Jeuken van het parket Midden-Nederland vraagt mensen die beelden of getuigenverklaringen hebben van het geweldsincident op Mallorca, zich te melden bij de politie. In het tv-programma Op1 zei hij vrijdag dat justitie liefst zoveel mogelijk materiaal tot zijn beschikking heeft. "We hebben vandaag ook weer vier mensen die zich als getuige hebben gemeld. Dus als er mensen zijn die beelden hebben of zelf dingen hebben waargenomen: meld je bij de politie. Daar kunnen wij ons voordeel mee doen."

Vorige week zondag kwam op het Spaanse eiland een 27-jarige man uit Waddinxveen door mishandeling om het leven. In het uitgaansgebied van Palma ging een groep Nederlandse jongeren voorbijgangers te lijf, onder wie de Waddinxvener, die tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De vermeende daders vertrokken spoorslags naar Nederland.

Volgens Spaanse media heeft de lokale politie acht verdachten geïdentificeerd, jongens tussen de 18 en 20 jaar uit Hilversum en Bussum. De Spaanse justitie heeft het Openbaar Ministerie Midden-Nederland dinsdag gevraagd de zaak over te nemen. Volgens Jeuken is dat een gebruikelijke gang van zaken als zowel slachtoffer als vermoedelijke dader(s) uit hetzelfde land komen. Het OM zegt nog enige tijd nodig te hebben om stukken uit Spanje te vertalen en tot verdenkingen te komen.

Website GeenStijl zette woensdag de namen van de vermeende dadergroep online, volgens voorman Bart Nijman op BNR uit "een breder gevoel van chagrijn dat deze jongens gewoon vrij lopen terwijl het OM precies weet wie het zijn en wie er bij die groep horen." Donderdag riep het OM op om te stoppen met deze "kwalijke digitale heksenjacht", onder meer omdat die kan leiden tot strafvermindering voor de verdachten.

In Op1 noemde Jeuken de publicatie van GeenStijl en ook de reacties daarop van volgers "te zot voor woorden. Wat we op die site hebben gezien met aannames die mensen doen en halve acties die al ondernomen worden, foto’s die worden gezocht, adressen worden gezocht, namen worden gezocht.. Mensen weten echt niet wat de zaak inhoudt. Daar zijn we zeker boos over."

Meer uit Binnenland

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

24 minuten geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

1 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

4 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

5 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

6 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

6 uur geleden
Weggebruikers kunnen via Utrechtsebaan (A12) Den Haag weer uit

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de A12 is vrijgegeven. Auto's kunnen via die weg Den Haag weer uit, meldt de politie zaterdagavond na de blokkade van Extinction Rebellion op de A12.

7 uur geleden