Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdlijnenakkoord: eigen risico vanaf 2027 naar 165 euro

Hoofdlijnenakkoord: eigen risico vanaf 2027 naar 165 euro

DEN HAAG (ANP) - Het eigen risico van de zorgverzekering wordt meer dan gehalveerd, van de huidige 385 euro naar 165 euro per jaar, staat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Die verlaging gaat wel pas in vanaf 2027.

Het verlagen van het eigen risico moet volgens de partijen het mijden van zorg beperken en drempels wegnemen voor langdurig en chronisch zieken.

De PVV pleit al jaren voor het schrappen van het eigen risico. Maar VVD en NSC gaven eerder aan het eigen risico te willen behouden, want afschaffen zou naar schatting zo'n 6 miljard euro per jaar kosten.

Meer uit Binnenland

PVV wil in nieuwe Europese fractie met Le Pen en Meloni

DEN HAAG (ANP) - De PVV wil zich in het Europees Parlement aansluiten bij de nieuw te vormen Europese fractie van radicaal rechtse partijen. Marine Le Pen, de voorvrouw van het Franse Rassemblement National (voorheen Front National) wil zo'n nieuwe fractie oprichten. "Als wij zetels halen, sluiten wij daar graag bij aan", aldus PVV-lijsttrekker Sebastiaan Stöteler in Op1.

3 uur geleden
Emotioneel samenzijn in Vlaardingen voor zwaargewond pleegmeisje

VLAARDINGEN (ANP) - In Vlaardingen zijn zo'n tweehonderd mensen samengekomen voor het stadhuis om met elkaar te praten over het 10-jarige pleegmeisje uit de stad dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Ze legden knuffels op het plein voor het stadhuis en staken kaarsjes aan. Sommige aanwezigen lieten hun emoties de vrije loop; een enkeling ging tekeer tegen de aanwezige politie en hulpverleners.

7 uur geleden
Jeugdzorg is 'geraakt' door zwaargewonde meisje (10) Vlaardingen

UTRECHT (ANP) - Jeugdzorg Nederland is "geraakt" door "het verdrietige bericht" over het 10-jarige meisje dat sinds vorige week zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Haar pleegouders werden op maandag door de politie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het "iemand in hulpeloze toestand brengen of laten".

11 uur geleden
Duizenden klimaatbetogers lopen rondje over Zuidas

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden klimaatdemonstranten zijn vrijdagmiddag rond 14.30 uur begonnen met een route over de Zuidas in Amsterdam. Na een rondje van 1,6 kilometer komen ze terug op het Gustav Mahlerplein, aan de zuidkant van station Amsterdam Zuid, voor een podiumprogramma. Een woordvoerder van de organisatie houdt het rond 15.15 uur in een eerste schatting op "10.000 tot 15.000 deelnemers".

13 uur geleden
Meer meldingen fout gedrag in kinderopvang

UTRECHT (ANP) - De vertrouwensinspecteurs van de onderwijsinspectie bogen zich in het afgelopen jaar over 271 dossiers die werden opgesteld naar aanleiding van meldingen over mogelijk fout gedrag in de kinderopvang. Het gaat om beweringen over met name fysiek en psychisch geweld, seksueel misbruik en seksuele intimidatie en over discriminatie.

13 uur geleden
Zuidas staat vol met klimaatdemonstranten 

AMSTERDAM (ANP) - Honderden mensen hebben zich vrijdagmiddag verzameld voor een klimaatmars op de Amsterdamse Zuidas. De organiserende partijen waaronder Milieudefensie, Oxfam Novib en vakbond FNV eisen "goede klimaatplannen" van grote bedrijven die er kantoor houden.

13 uur geleden
Defensie onderzoekt gebruik luchthavens Eelde, Lelystad en Twente

DEN HAAG (ANP) - Defensie onderzoekt het medegebruik door jachtvliegtuigen van burgerluchthavens Eelde, Lelystad en Twente. Dat maakte het ministerie vrijdag bekend. Defensie heeft door de oplopende internationale spanningen de komende jaren veel meer ruimte nodig.

14 uur geleden