Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofd productontwikkeling keer terug bij Facebook

Hoofd productontwikkeling keer terug bij Facebook

MENLO PARK (ANP) - Chris Cox, die meer dan tien jaar lang een van de vooraanstaandste bestuurders was van Facebook, keert terug bij het bedrijf. Hij zal bij Facebook zijn oude rol als hoofd productontwikkeling weer oppakken, meldde de tech-onderneming.

Volgens Cox zijn Facebook en de producten van het socialemediabedrijf nog nooit zo relevant geweest voor de toekomst als nu, zo schreef hij in een blog. "Het is de plek die ik het beste ken en het is de plek die ik heb helpen bouwen. Het beste voor mij nu is om mijn mouwen op te rollen en te helpen."

Cox hield toezicht op alle apps van Facebook toen hij in maart vorig jaar zijn vertrek aankondigde. Hij zou het niet eens zijn geweest met de beslissing van Facebook om agressiever in te zetten op het versleutelen van berichtgeving. Zijn vertrek destijds was een klap in het gezicht voor topman en vriend Mark Zuckerberg. Hun families zijn jarenlang samen op vakantie geweest.

Belangrijk moment

De terugkeer van Cox komt voor Facebook op een belangrijk moment. Het bedrijf bereidt zich voor op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. De verkiezingen van 2016 deden Facebook pijn toen bleek dat de Russen het sociale medium hadden gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Volgens Cox is de wereld de afgelopen maand chaotischer en instabieler geworden. "Dat maakt me alleen maar vastberadener om te helpen", zo schreef hij.

Sinds het vertrek van Cox combineerde Zuckerberg zijn leidinggevende rol met die van baas van de ontwikkeldivisie. Critici meenden dat Zuckerberg daarmee te veel macht en invloed zou hebben.

Met het oog op de Amerikaanse verkiezingen later dit jaar kondigde Facebook eerder al aan advertenties te verbieden van staat-gecontroleerde entiteiten, puur uit "overvloed van voorzichtigheid", aldus het bedrijf. Elders zullen deze berichten gelabeld worden. Het grootste sociale netwerk wereldwijd zal onder meer een label plakken op berichten van het Russische Sputnik, Press TV uit Iran en het Chinese Xinhua News, zo viel eerder uit een voorlopige lijst van Facebook op te maken.

Meer uit Financieel

Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

3 minuten geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

46 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden