Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofd Chinese centrale bank blijft onverwachts aan

Hoofd Chinese centrale bank blijft onverwachts aan

BEIJING (ANP/AFP) - Gouverneur Yi Gang van de People's Bank of China, de Chinese centrale bank, is zondag herbenoemd. Dat was een verrassing, want alom werd verwacht dat de 65-jarige Yi met pensioen zou gaan en geen tweede termijn zou krijgen. Ook andere functionarissen op voor de economie belangrijke posities mochten blijven, bleek tijdens het Chinese Nationale Volkscongres, de jaarlijkse vergadering van de Communistische Partij.

Zo werd Liu Kun herbenoemd als minister van Financiën. Wang Wentao kreeg een nieuwe termijn als minister van Handel. Tijdens het Volkscongres werden alle leden van het kabinet benoemd en werd ook de herbenoeming van president Xi Jinping voor een derde termijn, waarover eind vorig jaar al een beslissing was gevallen, formeel goedgekeurd. Het Volkscongres heeft officieel de laatste stem over benoemingen, maar in de praktijk volgt het de partijlijn die vanuit de top van de Communistische Partij wordt aangegeven.

De Chinese regering en de centrale bank staan voor de taak om de Chinese economie weer te laten opleven na de coronajaren. Tegelijkertijd hebben ze te maken met een crisis op de huizenmarkt, waardoor de bouwsector ook zwaar getroffen is.

In Xi's nieuwe kabinet zitten alleen nog loyalisten van de Chinese president. Die heeft daarmee vrijwel de absolute macht in handen in China.

Meer uit Financieel

Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

6 uur geleden
Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

7 uur geleden
Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als werknemers van slagerijen woensdag staken is er kans op lege schappen in de supermarkt, verwacht een woordvoerster van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

10 uur geleden
Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

12 uur geleden
Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

13 uur geleden
Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

1 dag geleden
Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

1 dag geleden