Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honkballer New York Yankees in ziekenhuis na bal op hoofd

Honkballer New York Yankees in ziekenhuis na bal op hoofd

NEW YORK (ANP) - De Japanse pitcher Masahiro Tanaka van New York Yankees is zaterdag in het ziekenhuis beland. Tanaka kreeg tijdens een trainingspartijtje in het Yankee Stadium een bal vol op zijn hoofd geslagen. Hoewel op een CT-scan geen schade aan het hoofd was te zien, moet de 31-jarige Japanner vanwege symptomen die duiden op een hersenschudding voorlopig wel rust houden.

De Yankees trainden voor het eerst weer in hun stadion in New York na een maandenlange pauze vanwege de coronacrisis. Ze zijn zich aan het voorbereiden op de start van het seizoen in de Major League, eind deze maand.

Tanaka, zesvoudig All Star, is normaal gesproken een startende pitcher bij de Yankees. Hij werd op de heuvel geraakt door een klap van Giancarlo Stanton, die de bal recht terug sloeg, vol op het hoofd van de Japanner. Het leidde tot verschrikte reacties in het stadion. Tanaka bleef minutenlang op de grond liggen en ging daarna voor onderzoek naar het ziekenhuis.

"Het was een bizar incident, iets wat één in de miljoen keer gebeurt", zei Jordan Montgomery, een andere pitcher van de Yankees. "Het was beangstigend. Vooral omdat het een teamgenoot en vriend is die dit overkomt."

Meer uit Sport

Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

1 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

2 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

7 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

11 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

13 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

14 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

16 uur geleden