Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay vliegt om Rusland heen

Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay vliegt om Rusland heen

HONGKONG (ANP/RTR) - De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific vliegt voorlopig niet meer door het Russische luchtruim. Daarmee wijkt het bedrijf af van Chinese branchegenoten, die dat nog wel gewoon doen. Veel andere Aziatische en westerse luchtvaartmaatschappijen hadden al eerder besloten Rusland te mijden of werden door Rusland geweerd als antwoord op westerse sancties voor Russische luchtvaartmaatschappijen.

De stap van Cathay is opvallend, omdat de maatschappij daarmee sterk afwijkt van de Chinese norm. Dat land, dat sinds enkele jaren zijn grip op Hongkong sterk versterkt heeft, weigert tot nu toe de Russische inval in Oekraïne te veroordelen.

Het omvliegen kost Cathay vooral op vluchten van en naar West-Europa meer tijd en geld. Zo moet er bijvoorbeeld meer brandstof worden getankt voor de langere afstand en moet er in sommige gevallen ook meer personeel mee vanwege de langere vluchttijden. Dat komt bovenop de problemen die de luchtvaartmaatschappij heeft door strenge quarantaineregels in Hongkong. Daardoor mogen er geen passagiers vanuit landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië Hongkong in.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

6 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

7 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

9 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

10 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

20 uur geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden