Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hongkong extra alert na uitbraak longontsteking in China

Hongkong extra alert na uitbraak longontsteking in China

HONGKONG (ANP/AFP) - De directies van de ziekenhuizen in Hongkong hebben zaterdag om grotere waakzaamheid gevraagd nu de uitbraak van mysterieuze virale longontsteking op het vasteland van China zich verder verspreidt. De situatie wordt als ernstig gekarakteriseerd. Tot dusver is slechts duidelijk dat het niet om gewone influenza, vogelgriep of besmetting met een adenovirus gaat.

Het eerste besmettingsgeval werd op 24 december gemeld in Wuhan, een Centraal-Chinese stad met 11 miljoen inwoners. Inmiddels zijn 44 patiënten opgenomen. Volgens de waakhond van de Chinese gezondheidszorg is de toestand van elf van hen verontrustend. Er wordt inmiddels druk gespeculeerd dat het griepachtige SARS-virus de kop weer heeft opgestoken. Die ziekte kostte in 2002-2003 honderden mensen het leven.

De vrees drong ook door in Hongkong nadat een vrouw zich donderdag had gemeld voor behandeling van een infectie aan de luchtwegen. Ze was tijdens de kerstvakantie in Wuhan geweest en heeft mogelijk anderen aangestoken. De gezondheidsautoriteiten van de voormalige Britse kroonkolonie rapporteerden tot dusver acht verdachte gevallen. Vijf personen mochten na onderzoek naar huis, de drie anderen worden in quarantaine verpleegd.

Meer uit Buitenland

Prinses Anne in het ziekenhuis met een hersenschudding

LONDEN (ANP) - Prinses Anne ligt in het ziekenhuis van Bristol met een hersenschudding en lichte verwondingen. Buckingham Palace laat weten dat de 73-jarige zus van koning Charles zondagavond gewond is geraakt bij "een incident" op het landgoed Gatcombe Park.

34 minuten geleden
Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor "consequenties".

1 uur geleden
EU-buitenlandchef wil Hongaars veto omzeilen bij geld Oekraïne

LUXEMBURG (ANP) - De EU-buitenlandchef Josep Borrell zegt een manier gevonden te hebben om geld naar Oekraïne te zenden zonder dat Hongarije dit blokkeert. Dat heeft Borrell gezegd bij binnenkomst bij een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

3 uur geleden
Vier burgers gedood bij aanslagen in Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - Bij de aanslagen in de Russische autonome republiek Dagestan zijn zeker vier burgers gedood, melden de autoriteiten. Eerder was niet bekend hoeveel burgerslachtoffers waren gevallen.

3 uur geleden
Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn zeker 22 medewerkers om het leven gekomen, meldt een brandweerfunctionaris. Er wordt nog gezocht naar een vermiste medewerker.

5 uur geleden
Antiterreurcomité beëindigt operatie tegen schutters Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - In de Russische autonome republiek Dagestan heeft het Nationaal Antiterrorismecomité de operatie tegen de aanslagplegers die gebedshuizen aanvielen beëindigd. Meerdere mensen kwamen om het leven toen schutters zondagavond kerken en synagoges aanvielen.

5 uur geleden
Onrust flakkert weer op in Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP) - In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in Nieuw-Caledonië. Er waren confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten maandag bekend gemaakt. Zondag werden zeven opgepakte activisten uit het Franse overzeese gebied voor vervolging naar Frankrijk gestuurd, onder wie protestleider Christian Tein.

8 uur geleden