Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hongkong blijft hotspot ondanks onrusten

Hongkong blijft hotspot ondanks onrusten

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Hongkong lijkt ondanks de aanhoudende protesten zijn status als toeristische trekpleister te behouden. De Aziatische stad zal dit jaar naar verwachting wederom afsluiten als populairste plaats voor internationale bezoekers, zo meldt marktonderzoeker Euromonitor vooruitlopend op publicatie van zijn jaarlijkse top 100.

In de lijst wordt gekeken naar bezoekers die langer dan 24 uur, maar korter dan een jaar, op de plaats van bestemming verblijven. Het gaat in totaal om 400 steden wereldwijd die langs de meetlat worden gelegd.

De ranglijst wordt gedomineerd door steden in Azië. Naast nummer 1 Hongkong staan nog eens 39 steden in Azië in de top 100, waarvan 4 in de top 5. De nummer twee positie lijkt weggelegd voor Bangkok, gevolgd door Macau en Singapore. Londen is naar verwachting de nummer vijf. Daarmee zakt de Britse hoofdstad twee plaatsen ten opzicht van vorig jaar. Dat komt vermoedelijk door brexitonzekerheden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Eén rivaal voor Nederlandse ECB-kandidaat

BRUSSEL (ANP) - De Nederlander Frank Elderson moet alleen de Sloveen Boštjan Jazbec aftroeven om toe te treden tot de directie van de Europese Centrale Bank (ECB). Andere kandidaten voor de opvolging van de afzwaaiende Luxemburger Yves Mersch hebben zich niet gemeld, zegt Eurogroepvoorzitter Paschal Donohoe.

1 uur geleden
Amsterdamse beurs beperkt verlies tot minimum

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met minieme verliezen gesloten, tegen een achtergrond van een oplopend aantal coronabesmettingen in Europa. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De verliezen aan het slot waren veel minder groot dan eerder op de dag. Beleggers leken zich op te trekken aan tussentijdse winsten op Wall Street. Premier Mark Rutte kondigde voor meer regio's in Nederland beperkende maatregelen aan wegens sterk stijgende coronabesmettingen.

3 uur geleden
Wall Street duikt bij opening in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.

6 uur geleden
Horeca bezorgd over winter: faillissementen onvermijdelijk

AMSTERDAM (ANP) - De horeca is bezorgd over de winter. Door de oplopende besmettingen is er een grote kans op meer en strengere coronamaatregelen zoals beperktere openingstijden. De terrassen gaan 's winters weg en binnen is er minder ruimte. Daarbovenop komen de afnemende steunmaatregelen van de overheid voor loonkosten. Deze "gevaarlijke cocktail" van factoren kan veel horecabedrijven deze winter de kop gaan kosten, verwacht directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

7 uur geleden
'AOW-leeftijd moet omlaag kunnen bij dalende levensverwachting'

AMSTERDAM (ANP) - De pensioenleeftijd moet naar beneden kunnen op het moment dat de levensverwachting daalt. Dat stelt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op CBS-cijfers over de levensverwachting die door de coronacrisis mogelijk tot wel een jaar daalt.

8 uur geleden
Nederlandse kweekvlees-start-up haalt 55 miljoen dollar op

MAASTRICHT (ANP) - Het Nederlandse voedseltechnologiebedrijf Mosa Meat heeft 55 miljoen dollar (47 miljoen euro) opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Met het geld worden ook nieuwe producten ontwikkeld en meer personeel aangenomen.

9 uur geleden
Aviko koopt Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever

STEENDEREN (ANP) - Aviko, maker van frites, rösti en andere aardappelproducten, koopt een Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever. Daardoor gaat Aviko straks ook producten als aardappelpuree, knoedels en gnocchi maken voor Unilever-merken als Knorr en Pfanni. Deze merken blijven wel eigendom van Unilever.

10 uur geleden