Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hongaarse premier Orbán feliciteert Wilders

Hongaarse premier Orbán feliciteert Wilders

BOEDAPEST (ANP) - De voorspelde verkiezingswinst van de PVV levert partijleider Geert Wilders alvast een felicitatie op van de Hongaarse premier Viktor Orbán. "De wind van verandering is hier", schrijft de leider van de rechts-populistische regeringspartij Fidesz op berichtendienst X. "Felicitaties aan Geert Wilders voor het winnen van de verkiezingen!"

Meer uit Politiek

Fries college bezorgd over natuur en landelijk gebied in akkoord

LEEUWARDEN (ANP) - Het Friese college van Gedeputeerde Staten is bezorgd over wat er over natuur, water en het landelijk gebied in het hoofdlijnenakkoord van de PVV, NSC, VVD en BBB staat. Veel van wat in het akkoord staat, komt niet overeen met al gemaakte plannen.

38 minuten geleden
Provincies wachten vervolg PPLG af nu miljardenfonds verdwijnt

ZWOLLE (ANP) - De provincies wachten af of ze hun programma voor het landelijk gebied wel kunnen uitvoeren, nu de financiële basis daarvoor lijkt te verdwijnen. Het huidige kabinet wilde een transitiefonds van 24,3 miljard euro opzetten om de plannen op het gebied van natuur, water, klimaat en stikstof te bekostigen. In de financiële bijlage bij het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben gesloten, staat echter dat het transitiefonds vervalt.

1 uur geleden
Flevoland blij met plannen voor landbouw en visserij

LELYSTAD (ANP) - De provincie Flevoland is blij met de plannen voor land- en tuinbouw en visserij in het hoofdlijnenakkoord van de aanstaande regering van PVV, VVD, NSC en BBB. "Het is positief dat het hoofdlijnenakkoord prioriteit geeft aan het 'kunnen verdienen van een goede boterham binnen het land- en tuinbouw-, visserij- en natuurbeleid'", schrijft het college van Gedeputeerde Staten.

2 uur geleden
Universiteiten vinden akkoord dreun voor studenten en medewerkers

DEN HAAG (ANP) - De plannen van de formerende partijen zijn slecht gevallen bij de universiteiten. "De bezuinigingen op onderwijs en wetenschap zijn een dreun voor onze studenten en medewerkers die al enorm onder druk staan", zegt interim-voorzitter Jouke de Vries van de overkoepelende vereniging Universiteiten van Nederland.

2 uur geleden
Van Baarle (DENK) spreekt van 'inktzwarte dag' voor Nederland

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Stephan van Baarle spreekt van "een inktzwarte dag voor Nederland" nu er een regeerakkoord van "extreemrechtse slopers" ligt. Dat zei hij tegen de NOS.

4 uur geleden
SGP positief, 'maar ook waakzaam' over akkoord beoogde coalitie

DEN HAAG (ANP) - De SGP is positief gestemd over het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, laat de partij donderdag weten. Het akkoord "doet recht aan de duidelijke verkiezingsuitslag van 22 november", vindt de SGP, die wel zegt "waakzaam" te blijven op medisch-ethische thema's.

4 uur geleden
Bosma: partijen extreemrechts noemen is een nazi-vergelijking

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma vindt niet dat partijen of leden in de Tweede Kamer extreemrechts mogen worden genoemd. "Ik vind dat een nazi-vergelijking", zei hij donderdag in een debat. Hij onderbrak daarmee Laurens Dassen (Volt), die de PVV een extreemrechtse partij noemde. "Ik vind niet dat we leden of partijen van de Staten-Generaal voor extreemrechts moeten gaan uitmaken", aldus Bosma.

4 uur geleden